Vico Zeljković se oglasio nakon žrijeba grupa za EURO 2024 sa važnom porukom

Svi su toga u našoj reprezentaciji itekako svjesni

Vico Zeljković se oglasio nakon žrijeba grupa za EURO 2024 sa važnom porukom

Samir Mlaćo

Večeras je održan žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Naša reprezentacija će put tražiti kroz baraž gdje vjerujemo da može do dvije pobjede i onda bi nas u Njemačkoj čekala grupa Belgijom, Rumunijom i Slovačkom.

Nema sumnje da bi naši momci imali veliku podršku u Njemačkoj, ali prije svega je potrebno da preskočimo Ukrajinu u polufinalu baraža, a zatim u finalu pobjeda duela Izraela i Islanda.

Na današnjem žrijebanju bio je i prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković koji je svjestan da bi odlazak na EURO bio velika stvar na naš nogomet.

"Večeras je u velelepnoj dvorani Filharmonije u Hamburgu održan žrijeb za Evropsko prvenstvo koje će se narednog ljeta održati u Njemačkoj. Večerašnji žrijeb pokazao nam je ono što smo već znali, da će naredni EURO biti najglamurozniji i najorganizovaniji do sada i da bi bilo veoma važno biti među učesnicima smotre najboljih evropskih selekcija.

Imamo sjajnu priliku da kroz dvije utakmice play-offa na domaćem terenu napravimo historijski plasman i budemo dio novog fudbalskog spektakla u grupi sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom", napisao je Zeljković.

Oglasi

Nešto ranije za SportSport.ba je komentar dao i naš selektor Savo Milošević. Milošević želi ići stepenicu po stepenicu i jasno je da je fokus na baražu

"Mislim da fokus mora da nam bude samo na baražu. Bit će vremena za priču ako se plasiramo na Evropsko prvenstvo i dođemo do te grupne faze", rekao je kratko Milošević za SportSport.ba.

Meč sa Ukrajinom naša reprezentacija će igrati u Zenici na stadionu Bilino Polje, a eventualno finale u Sarajevu na stadionu Grbavica.

Kada je Evropsko prvenstvo u pitanju, isto počinje 14. juna duelom Njemačke i Mađarske.

Naša selekcija ukoliko prođe baraž, igrat će protiv Rumunije 17. juna, a četiri dana kasnije je planiran duel sa Slovačkom. Posljednji meč grupne faze bi igrali u Stuttgartu protiv Belgije.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ako prodzemo tri poraza i go razlika nula deset a proc nemeremo ukraina ce nas slistit
0 1
Drakula
Hahahahahaahahahqh nisam smjesnije izjave cuo jos od prosli kvalifikacija kad smo sami sebi davali prednost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi