Haos u Antaliji: Prekinuta prijateljska utakmica Sarajevo - Poli Iasi!
Foto: FK Sarajevo

Oglasili se iz bordo kluba

Haos u Antaliji: Prekinuta prijateljska utakmica Sarajevo - Poli Iasi! · Udarna vijest

E. Čaušević

FK Sarajevo trebalo je danas odigrati prijateljsku utakmicu protiv ekipe Poli Iasi, ali su iz bordo kluba saopštili da je meč prekinut već u 17. minutu zbog nesportskog ponašanja igrača protivničkog kluba!

Naime, iz FK Sarajevo na zvaničnom Instagram profilu objavili su da je meč ovog kluba i Poli Iasija prekinut u 17. minuti zbog nesportskog ponašanja protivničkog tima.

"Nakon pretjerano grubog i nesportskog prekršaja nad našim igračem i napada protivničke ekipe na naš stručni štab, utakmica je prekinuta u 17. minuti", saopštili su iz FK Sarajevo.

Utakmica između Sarajeva i Poli Lasija počela je u 13 sati, a igrači rumunskog kluba do prednosti su stigli već u sedmoj minuti kada je Hlistei zatresao mrežu bordo klub.

Međutim, samo desetak minuta kasnije došlo je do varnica na terenu. Jedan od igrača Poli Iasija žestoko je faulirao fudbalera Sarajeva nakon čega je došlo do čarki na terenu i fizičkog sukoba.

Oglasi

Iz rumunskog kluba su čak nasrnuli i na stručni štab kluba s Koševa, a nakon toga utakmica je odmah prekinuta.

Bordo klub je prije nekoliko dana saopštio da će produžiti boravak u Antaliji i tamo odraditi i završni dio priprema iako su se trebali vratiti u BiH.

Čelnici Sarajeva uspjeli su dogovoriti još jednu pripremnu utakmicu, te odmjeriti snage protiv Poli Iasija kako bi Mirza Varešanović testirao još jednom ekipu, ali na kraju je sve završilo na dosta ružan način.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo klub se u Antaliji nalazi još od 31. januara, a odigrali su i tri prijateljske utakmice.

Prvi protivnik bio je ukrajinski Minaj kojeg su pobijedili sa 2:1 nakon preokreta, a nakon toga uslijedio je poraz od Shakhtara sa 4:0. Treći protivnik bila je Riga koja je protiv Sarajeva slavila sa 2:1.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
bolje prekinuti kod 1:0, nego fasovati 5-6 komada.
13 2
pjanke.sa
Po cemu si zakljucio novinaru da je haos? Hahaahah joj klik novinara i naslovaaaaa
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi