Koljić:  "Ako ništa, zbog njih dvojice bih volio da odemo na EP, ali postoje loše stvari..."
Elvir Koljić je sakupio četiri nastupa u bh. dresu, a nada se da će mu se ostvariti jedna od želja i da će zaigrati na Euru u Njemačkoj

Bivši reprezentativac u razgovoru s Rumunima

Koljić: "Ako ništa, zbog njih dvojice bih volio da odemo na EP, ali postoje loše stvari..."

Edmir Škorić

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Elvir Koljić nada se da će naša selekcija u martu izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Koljić je trenutno u Antaliji na pripremama sa rumunskom ekipom Universitea Craiova, a tamo je ekipa novinara iz Rumunije razgovarala s nijim i jedna od tema bila je reprezentacija BiH i njene mogućnosti da ode na Euro.

"Želim da odemo na Euro. I želim da budem tamo sa svojim kolegama. Imamo dvije teške utakmice, ali imamo prednost što obje igramo kod kuće", kazao je Koljić, pa je dodao:

"Možemo pobijediti i doći do Eura. Mnogo je zaslužnih igrača, a nada mse da će barem zbog Džeke i Pjanića nađa mala, ali lijepa zemlja otići na Evropsko prvenstvo".

Koljić se nada da će upravo on zaigrati protiv Rumunije na Evropskom prvenstvu. Njegova 'druga zemlja' čeka pobjednika iz naše grupe baraža Lige nacija.

Oglasi

Očekuje da igra protiv "svoje" Rumunije 17. juna u Njemačkoj

"Nadam se da ću 17. juna igrati protiv Rumunije, ali to ovisi o tome kakav ću biti u Craiovi. Ako me pozovu, bit ću sretan, ali to će se dogditi samo ako dobro igram".

Ko bi bio bolji u tom duelu Rumunije i BiH?

"Otprilike su isti, na istoj razini, bliskih vrijednosti. Bilo bi lijepo da BiH bude tamo, pa ćemo vidjeti ko će na kraju pobijediti u tom duelu".

"Belgija je favorit grupe, zatim se sve tri reprezentacije bore za 2. mjesto. Fudbal je nepredvidiv, bit će zanimljivo Euro. Rumuniji želim puno sreće, nadam se da ćemo i mi stići".

Koji bi san bilo lakše ispuniti, da njegov tim osvoji prvenstvo ili da bude BiH na Euru 2024?

Oglasi

"Ima nekih problema u reprezentaciji"

"BiH teže dolazi do Eura. Ali u fudbalu je teško u svakoj situaciji. Ima i nekih problema u reprezentaciji koji nisu u redu".

A najveći san u 2024. godini? "Prvo titula sa Craiovom u Rumuniji jer ljudi u gradu to zaslužuju, a drugo da BiH ode na Evropsko prvenstvo".

Da li ste više fokusirani na napad na titulu sa svojim timom nego na plasman na Euro?

"Da, da, bliže je. Naravno, volim reprezentaciju, državu, ali prva pomisao je osvojiti naslov s Craiovom".

28-godišnji napadač ima četiri nastupa u dresu bh. reprezentacije, a u Rumuniju je došao iz Krupe, dok je još u BiH igrao za Borac Banjaluku. Inostrane angažmane imao je još u Sloveniji gdje je igrao za Triglav, te Poljskoj gdje se proslavio kao igrač Lech Poznana.

U tekućoj sezoni je na 13 utakmica postigao dva gola uz jednu asistenciju, ali je imao prethodno problema s povredama.

Top Komentari

Drakula
Koja budala i propalitet u zivotu moras bit da bi pomislio da moze ova šugava reprezentacija koja ne moze protiv luxemburga odigrat kako treba da odu na EP.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi