Loše vijesti za Rođene: Muminović mora na operaciju
FOTO: A Čaušević

Povreda koljena

Loše vijesti za Rođene: Muminović mora na operaciju

Haris Zilić

Fudbalere Veleža u četvrtak očekuje prva utakmica drugog pretkola UEFA konferencijske lige protiv Spartansa sa Malte.

Rođeni se spremaju za ovaj susret, a za trenera Osima i stručni štab uoči utakmice su stigle loše vijesti.

Naime, tri dana uoči prvenstvenog susreta sa Posušjem na treningu je koljeno povrijedio Elvir Muminović. 

Mladi fudbaler je u Velež stigao iz Siona, a svojim radom i kvalitetom se brzo nametnuo stručnom štabu i bio planiran za sastav protiv Posušja ali te kombinacije su pale u vodu.

No, to nije sve, odnosno nakon odrađenih pregleda ustanovljeno je povreda ligamenata pa će mladi fudbaler, kako Sportsport.ba saznaje u srijedu biti podvrgnut operativnom zahvatu. Njegov oporavak će trajati nekoliko mjeseci, a dobra stvar, ako može nešto biti dobro, je ta što mladi fudbaler u dosadašnjoj karijeri nije imao problema sa povredama, pa se očekuje da oporavak ide svojim tokom. 

Elvir Muminović je prošao omladinske selekcije švicarskog Siona i stigao je kao veoma značajno pojačanje za mostarski tim, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da se radi o igraču zaštićenog godišta. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Muminović je rođen u Švicarskoj, ali zbog porijekla svojih roditelja ima bh. pasoš pa ne bi zauzimao mjesto stranca u zapisniku.

Vidjet ćemo koliko će ovo uticati na planove Amara Osima i sturčnog štaba, a pdosjetimo da je Velež u prvom kolu Premijer lige BiH remizirao sa Mokrom Docu protiv Posušja rezultatom 1:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
E jest peh :/
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi