Rahimić: Individualni kvalitet je najveći problem ove reprezentacije

Press nakon duela sa Kostarikom

Rahimić: Individualni kvalitet je najveći problem ove reprezentacije

Haris Zilić

U prijateljskoj utakmici, fudbalska reprezentacija BiH remizirala je sa Kostarikom rezultatom 0:0


Zmajevi su igrali u kombinovanom sastavu, a sa klupe nas je predvodio Elvir Rahimić, koji je na press konferenciji dao komentar na pomenuti meč.

"Teška utakmica bez puno šansi. Bilo je dosta grešaka. Naš cilj je da se pobjeđuje, bez obzira ko izlazi na teren. Ovi igrači koji su bili tu, na njih se računa. I nakon ove utakmice treba dosta stvari popraviti u budućnosti. Veliki je hendikep što selektor nije bio s nama večeras. Ako govorimo o momcima, bore se, izgaraju na terenum, međutim to je malo u fudbalu. Individualni kvalitet je naš najveći problem", rekao je Rahimić.

Ne bi izdvajao pojedince nakon večerašnje utakmice.

"Svi su dali svoj maksimum. Ne volim da izdvajam nikoga. Pokušali su da ostvare pobjede. U nekim stvarima nije išlo. Nadam se da će shvatiti i oni gdje griješe. Iz svake se utakmice može izvući i najbolje i najgore. Čeka nas sad teška utakmica protiv Francuske. Nadam se da ćemo biti svi zdravi."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Igrači koji nisu standardni u klubovima imaju problem.

"Igrači koji ne igraju u klubovima, njima je teško. Ne mogu se skoncetrisati dovoljno. Odrazi se to, ali najbitnije je da budemo svi zdravi i da ostvarujemo dobre rezultate."

Top Komentari

ArminA
Sasvim jednostavno ,igraci koji ne igraju u klubovima ne mogu igrati ni za reprezentaciju. Radije igrati sa spremnim igracem slabije kvalitete koji moze trcati ,nego sa zvijezdama koje se vuku po terenu.
12 6
Rajvosa2019
Rahimic kao da je otkrio toplu vodu- mi vec godinama jedva skrpimo 11 dobrih/solidnih igraca - ovakve eksperimente je pravio Bajevic i vidjeli smo svi kako je to sve zavrsilo
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti