Iz Hrvatske na drugi kraj svijeta: Sarić pravi novi transfer

Opet Južna Koreja?

Iz Hrvatske na drugi kraj svijeta: Sarić pravi novi transfer

E. Ganibegović

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvis Sarić pred novim je transferom.

Ovaj 31-godišnjak je od septembra mjeseca član hrvatske Gorice, no čini se da se u 1. HNL, gdje je odigrao tek pet utakmica, neće dugo zadržati.

Hrvatski mediji prenose da je Sarić najbliži povratku u Južnu Koreju u kojoj je od ljeta 2018. do ljeta 2019. godine igrao za Suwon. 

Upravo ga ovaj tim želi ponovo vidjeti u svojim redovima, a u utrci se nalazi i višestruki prvak Južne Koreje, Seongnam.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U karijeri je ovaj rođeni Dubrovčanin još igrao za Al Ahli, Sarajevo, Slobodu, Inter Zaprešić, Vinogradar, Lučko, te GOŠK iz Dubrovnika gdje je i započeo karijeru.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je ukupno 19 utakmica, a uspio je postići i jedan pogodak i to protiv Sjeverne Irske u Ligi nacija 2018. godine.

Top Komentari

Husrefbeg22
Gdje nade Goricu da igra ? Pored Sarajeva i drugih timova iz BiH.
2 3
GuiliDamou
Trebo je u Sarajevo doc pa da mu jbes ti majku za svaki pogresan pas na ovim oranicama…
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi