Elvis Sarić pozitivan na koronavirus

Tvrde i mediji u Saudijskoj Arabiji

Elvis Sarić pozitivan na koronavirus

Gotovo svakoga dana stigne vijest kako je neki poznati sportaš zaražen koronavirusom.

Od fudbalera u Kini, preko NBA košarkaša pa do svjetski poznatih tenisera. Najnoviji na tom popisu je bosanskohercegovački reprezentativac Elvis Sarić, a informaciju da je zaražen prenijeli su i mediji u Saudijskoj Arabiji i rodnoj Hrvatskoj.

Navodno je Sarić zarazu 'pokupio' na vlastitoj svadbi koja je održana u 26. juna u Zagrebu, u kompleksu Riverside golf uz brojne zvanice, a osim njega zaražena je navodno i njegova supruga Ivona.

Nakon svadbe počeli su se također pojavljivali i brojni slučajevi COVID-a u Dubrovniku, a ispostavilo se da su svi vezani za ovaj događaj.

"Mladencima je u ovom trenutku zasigurno izuzetno teško i nema prostora za stigmatizaciju koja se počela pojavljivati među Dubrovčanima, jer uistinu ovakav slučaj mogao se dogoditi u bilo kojem trenutku bilo kome, nije potrebno ni vjenčanje ni zabava, dovoljno je možda samo ući u neku trgovinu, autobus, kafić...", objašnjava medij dubrovnikpress.hr.

Sariću i njegovoj supruzi ovim putem želimo brz oporavak.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CB8tBJ1lUUR/?utm_source=ig_embed[/instagram]

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi