Potpisao za Velež, pa mu se javila velika zvijezda Arsenala s kojom je nekad igrao

Poseban dan za Brazilca

Potpisao za Velež, pa mu se javila velika zvijezda Arsenala s kojom je nekad igrao

Edmir Škorić

Fudbalski klub Velež danas je predstavio još jedno pojačanje i novog Brazilca, a radi se o Elziju Lohanu.

Rođeni su ovog ljeta angažovali pet stranaca, većina ih je iz Brazila. Treći igrač iz ove južnoameričke države koji je ovog ljeta potpisao za Velež je spomenuti Lohan.

On je veći dio karijere proveo u rodnom Brazilu, s tim da je prije dolaska u Mostar nastupao u Hrvatskoj za HNK Zmaj Makarska.

S obzirom na veliki broj stranaca, neki od njih će na posudbu, a tako bi upravo Lohan mogao u Nevesinje na jedan period.

22-godišnjkak je svojevremeno igrao u brazilskom Ituanu, klub iz mjesta u kojem je rođen, a u istom klubu i u istom periodu bio je i Gabriel Martinelli, reprezentativac Brazila.

Oglasi

Za razliku od novog pojačanja Veleža, Martinelli je imao mnogo bolji nogometni put i danas je igrač Arsenala. Upravo iz Ituana je 2019. godine došao za oko sedam miliona eura.

Martinelli je bio starter u prvom kolu nove sezone engleske Premier lige i Mikel Arteta će na njega ozbiljno računati. Protiv Nottingham Foresta u 2:1 pobjedi odigrao je 88 minuta na lijevom krilu, a prije toga 75 minuta u osvajanju Community Shielda protiv Manchester Cityja.

Danas je, uvidjevši objavu svog prijatelja i bivšeg saigrača, Maritnelli istu podijelio i poželio mu puno sreće u karijeri.

Objava Gabriela Martinellija na Instagram storyju

"Danas je jako sretan i poseban dan za mene jer sam potpisao ugovor sa nevjerovatnim klubom", napisao je novi igrač Veleža u objavi koju je potom sa svojim pratiteljima podijelio mladi nogometaš Arsenala iz Londona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaslužio si to brat", napisao mu je Martinelli.

Iako se za samog Lohana jako malo zna, činjenica da ga podržava reprezentativac Brazila i starter Arsenala je svakako nevjerovatna stvar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi