Ljutiti Embolo nakon utakmice imao zanimljiv kometar o Mitroviću i Vlahoviću

Da li je upravu?

Ljutiti Embolo nakon utakmice imao zanimljiv kometar o Mitroviću i Vlahoviću

Esmer Oštraković

Švicarska je sinoć ostvarila pobjedu od 3:2 protiv Srbije, te je tako izborila plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Utakmica koja je donijela mnogo turbulencija, imala je i svoje treće poluvrijeme koje je trajalo čak i poslije utakmice.

Jedan od nogometaša koji je nakon utakmice dao zanimljive izjave je strijelac druggo gola za Švicarsku, Embolo.

On je istakao da je malo falilo da Švicarska bude prvoplasirana u grupi, što bi im dosta više odgovaralo.

"Kada sam zamjenjen shvatio sam da imamo šansu da budemo prvi u grupi. Iznerviralo me to jer mogli smo da zabijemo četvrti ili peti gol. Ponosan sam na tim", rekao je Embolo.

Na poseban način opisao je i dva napadača Srbije, Dušana Vlahovića, te Aleksandra Mitrovića.

Oglasi

"Našim defanzivcima nije bilo nimalo lako. Odradili su izvrstan posao. Nije lako kada imate dva bika koji nose sve pred sobom za protivnike", kazao je Embolo.

Sigurno je da će Embolo biti važan faktor i u nastavku takmičenja za Švicarsku, te da će dati sve od sebe da izbore narednu fazu takmičenja.

Nije se zaustavio samo na hvatanju za međunožje: Zbog ovih riječi Srbi su bili spremni na sve

Granit Xhaka ponovo je glavna tema među medijima u Srbiji, a razlog je ono što je radio na terenu u utakmici na Svjetskom prvenstvu i definitivno će on zauvijek ostati omražena ličnost u ovoj zemlji.


Granit Xhaka je čovjek o kojem se u Srbiji i dalje priča. Njegov nastup protiv Srbije bio je sjajan na terenu, ali se ponovo potrudio da maksimalno isprovocira igrače ove selekcije.

Xhaka je imao brojne žestoke duela s igračima Srbije, a u jednom trenutku se pored klupe uhvatio za međunožje.

To je igrače Srbije razbjesnilo. Pokušali su ući u teren i obračunati se s Xhakom, ali srećom to se nije desilo jer bi sigurno nastao veliki skandal.

Nije Xhaka samo hvatanjem za međunožje isprovocirao srpske navijače. Učinio je to i riječima i odlučio je uputiti sočnu psovku na albanskom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Je**m li vam mater u p***u", poruka je koja je dodatno razbjesnila Srbe, a nakon svega je rezervni golman Predrag Rajković dobio žuti karton.

Xhaka je u samom finišu meča imao i žestok duel s Nikolom Milenkovićem. Nastao je pravi haos i jednostavno večeras švicarski fudbaler nije mogao proći bez žutog kartona.

Top Komentari

nestofino
Xhaka - ino nije " maslo za Ramazana " ali.. bori se svim silama da dođe do rezultata ( realno da ne gledamo političku pozadinu). Eto... Umjesto lopte da igraju , oni se igraju ****ing političara. Fujjj vala i to!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi