Emenalo: Mourinho je otpušten zbog sukoba sa igračima

Tehnički direktor Chelseaja

Emenalo: Mourinho je otpušten zbog sukoba sa igračima

Jose Mourinho otpušten je iz Chelseaja nakon sukoba sa pojedinim igračima, tvrdi Michael Emenalo.

Aktuelni šampion Engleske jučer je saopštio da je sporazumno raskinut ugovor sa Mourinhom, a razloge zbog kojih je donesena takva odluka otkrio je tehnički direktor Michael Emenalo koji je u Chelseaju od 2010. godine. 

"Sve što se desilo u toku dana jasno govori da odluka nije sa predumišljajem. To je odluka koja je donijeta da bi se zaštitili interesi kluba", odgovorio je Emenalo na pitanje zašto je uručen otkaz baš u četvrtak. 

Emenalo je priznao da je od početka sezone bilo jasno da odnosi na relaciji Mourinho - igrači nisu bili baš najbolji. 

"Chelsea je u velikim problemima. Rezultati nisu dobri, jasno je bilo da postoji sukob između trenera i igrača i osjetili smo da je sada vrijeme da reagujemo. Svi koji vole klub, koji osjećaju privrženost, mogu da shvate da je klub u nevolji i da je nešto moralo da bude urađeno", naglasio je Emenalo. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Londonski klub u Premiershipu trenutno zauzima tek 16. poziciju, a kao "spasilac" u ovom trenutku najviše se spominje Guus Hiddink.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.