Emery u januaru sprema "bombu" u novom klubu

Stiže veliko pojačanje

Emery u januaru sprema "bombu" u novom klubu

Esmer Oštraković

Nakon što je preuzeto ekipu Aston Ville, Unai Emery je već počeo da kuje planove za januarski prijelazni rok, a prvu kupovinu planira obaviti u svom bivšem klubu, Villarealu.

Naime, Emery je sa dosta uspjeha vodio Villareal u proteklom periodu, te su svi igrači ostali u jako dobrim odnosima sa ovim trenerom.

Upravo to nekima od njih otvara vrata transfera u Premiership i to naravno u ekipu Aston Ville koju je preuzeo bivši trener Arsenala.

Jasno je da Emery dobro poznaje Premiership jer je već imao priliku da radi u Arsenalu, ali se tada nije baš proslavio.

Sigruno da će to biti dodatni motiv za ovog trenera da sa Aston Villom pokaže svima u Arsemalu da su pogriješili kada mu nisu dali još vremena.

Kada je riječ o januarskom prijelaznom roku, španski mediji tvrde da je nogometaš Villareala, Pau Torres, prva meta Emeryja.

Oglasi

Španski defanzivac je na meti nekoliko velikih evropskih klubova nakon sjajnih partija koje je pružao u posljednje vrijeme u dresu Villareala.

Najozbiljniji kandidati, uz Aston Villu, su ekipe Manchester Uniteda i Tottenhama, ali Aston Villa ima džokera u rukavu.

Naravno to je Emery koji je u proteklom periodu radio sa ovim sjajnih igračem, te je jasno da zna izvući ono najbolje iz njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pau Torres ima otkupnu klauzulu od 55 miliona eura, ali Aston Villa želi da ga dovede za oko 40 miliona eura, te će u januaru krenuti pregovori.

Jedno je sigurno, a to je da Aston Villu očekuje zanimljiv prijelazni rok sa novim trenerom, a vidjet ćemo kako će sa obavljenim biti zadovoljni navijači ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi