Emery donio veliku odluku pred derbi s Chelseajem i dodatno naljutio navijače

Vjeruje iskustvu

Emery donio veliku odluku pred derbi s Chelseajem i dodatno naljutio navijače

E. Škorić

Novi menadžer Arsenala Unai Emery donio je odluku o tome ko će braniti u derbiju protiv Chelseaja.

Emeryja su dosta kritikovali jer je prošlog vikenda na gol stavio Petra Čecha, koji se nije pretjerano proslavio, a Manchester City je na Emiratesu slavio s 2:0.

Iako je kupio Bernda Lena iz Bayera, Emery očigledno više vjeruje češkom golmanu, pa ga je odlučio uvrstiti u prvi tim i za duel s Chelseajem na Stamford Bridgeu.

"Veoma sam zadovoljan Čechovim odbranama i mislim da ima iskustvo, kvalitet, kapacitet za prvog golmana, mada je Bernd Leno također kvalitetan", rekao je Emery, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To su dva jako važna golmana za Arsenal, ali za subotu nemam dilema, Čech će braniti. Vjerujem mu".

Jedno je sigurno, upiše li Arsenal drugi vezani poraz, Emery će postati omražena ličnost u sjevernom Londonu i nastavit će negativan trend koji je godinama držao Arsene Wenger.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi