Emery dovodi novog lijevog beka: Je li ovaj igrač bolji od Kolašinca?

Arsenal namjerava dovesti četiri pojačanja

Emery dovodi novog lijevog beka: Je li ovaj igrač bolji od Kolašinca?

Trener Arsenala Unai Emery ima namjeru da koriguje igrački kadar ovog tima tokom ljetnog prelaznog roka, a sve u namjeri da bude konkurentan naredne sezone kada je u pitanju borba za titulu prvaka.

Topnici i ove sezone u Premiershipu igraju kako smo navikli, tačnije rečeno drže 4. poziciju na tabeli, a Emery smatra da mu trebaju četiri pojačanja kako bi mogao da se bori za sam vrh tabele.

Engleski novinar David Ornstein rekao je gostujući u emisiji Sky Sporta da će Emery potražiti igrače na četiri pozicije - golmana, lijevog beka, krilo i centralnog veznog.

"Arsenal će definitivno potražiti veznog igrača koji pokriva sav centralni prostor kako bi zamijenio Ramseyja", kaže Ornstein, a ranije informacije su govorile kako bi to trebao biti fudbaler Eibara Joan Jorda koji će koštati oko 13 miliona funti.

"Također, još uvijek traže jedno krilo, a i lijevog beka. Mortaju dovesti i zamjenu za Petra Cecha koji ide u penziju".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, nama je najzanimljivija pozicija lijevog beka na kojoj igra naš Sead Kolašinac, a Arsenal će istu poziciju učiniti još jačom dovođenjem fudbalera Celtica Kierana Tierneyja. Topnici su navodno spremni dati 25 miliona funti za ovog 21--godišnjeg lijevog beka.

Kada je u pitanju pozicija golmanam, Arsenal bi trebao vratiti sa posudbe Emiliana Martineza koji će sljedeće sezone biti zamjena za Bernda Lena.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Popaye
Kolašinac je prosječan igrač
0 4
gumenakita
Arsenal inace igra sa deset lijevih bekova
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi