Emery je jučer pokazao Ozilu ko je gazda

Oduševio navijače Arsenala

Emery je jučer pokazao Ozilu ko je gazda

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala jučer su poraženi u londonskom derbiju na gostovanju od Chelseaja (3:2) u okviru drugog kola engleskog Premiershipa.

Topnici su uspjeli jučer da nadoknade zaostatak od 2:0, ali je Chelsea u samom finišu utakmice uspio da dođe do pobjede golom Marcosa Alonsa. Navijači Arsenala nakon meča bili zadovoljni igrom svoje ekipe koja je pokazala nešto novo pod palicom novog trenera Unaija Emeryja.

Ipak, ono što je posebno oduševilo navijače Topnika jeste potez španskog stručnjaka da sredinom drugog poluvremena iz igre izvede Mesuta Ozila. Njemački fudbaler nije baš u formi u posljednje vrijeme, ali je Emery odlučio da mu to neće tolerisati samo što je prva zvijezda ove ekipe.

Arsene Wenger je u prethodnim sezonama "trpio" loše Ozilove igre i nije imao hrabrosti da ga izvede iz igre. Ipak, Emery je jučer jasno pokazao ko je gazda u ekipi, te je izveo Ozila iz igre nakon nekoliko loših poteza. Ovo je oduševilo navijače Arsenala koji su na društvenim mrežama podržali potez novog trenera.

Ozil je daleko najplaćeniji igrač Arsenala nakon što je prije nekoliko mjeseci potpisao novi ugovor s londonskim klubom. Nijemac na Emiratesu sedmično zarađuje čak 350.000 funti, ali njegove igre su daleko od onoga što navijači ovog kluba očekuju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi