Emery kaže da nije ništa strašno, ali navijači Arsenala su skeptični nakon što su vidjeli Lacazettea
Lacazette je danas povrijedio zglob

Stvarna težina povrede će se znati u narednih nekoliko dana

Emery kaže da nije ništa strašno, ali navijači Arsenala su skeptični nakon što su vidjeli Lacazettea

S. Pašalić

Arsenal je danas poražen od Lyona sa 2:1 u prijateljskoj utakmici u okviru Emirates kupa.

Topnici su vodili sa 1:0, ali je francuski klub u nastavku stigao do preokreta i pobjede.

Trener Unai Emery sigurno nije bio zadovoljan sa rezultatom na kraju, ali veće brige mu je zadao Alexandre Lacazette koji je nakon samo 12 minuta zbog povrede morao napustiti teren.

Nova sezona Premier lige počinje za dvije sedmice, a navijači su zabrinuti da bi Lacazette koji je prošle sezone odigrao 49 utakmica i postigao 19 golova mogao propustiti početak prvenstva.

Ta zabrinutost je se još povećala nakon što se pojavio video u kojem se vidi da je Lacazette nakon utakmice šepao te je imao zaštitu za svoj zglob koji je povrijedio.

Unai Emery je rekao kako se ne radi o težoj povredi i da bi Francuz trebao vrlo brzo da se vrati treninzima.

"Doktor mi je rekao da će provjeriti njegovo stanje sutra. U pitanju je zglob. Njegovo stanje će se pratiti narednih nekoliko dana - nije ništa ozbiljno", rekao je trener Arsenala.

Ipak, i pored ove izjave, navijači Arsenala su i dalje skeptični, a dobra stvar je da on nije prije imao problema sa povredama zgloba pa se sigurno ne radi o obnovljenoj povredi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi