Emery: Mbappe je htio da ide u Real Madrid

Nekadašnji trener PSG-a

Emery: Mbappe je htio da ide u Real Madrid

Nekadašnji trener PSG-a i trenutni šef stručnog štaba Arsenala Unai Emery otkrio je zanimljive detalje iz karijere napadača Parižana Kyliana Mbappea.

Mbappe, koji je jučer proglašen za najboljeg igrača u Ligue 1, je u PSG došao na ljeto 2017. godine kada je ovu ekipu još uvijek vodio Emery. Španski stručnjak se prisjeća kako je mladi Francuz tokom te sezone, htio napustiti klub i preći u Real Madrid.

U igri je bila i Barcelona, ali je Emery, uz pomoć ljudi u PSG-u, ipak uspio da nagovori Mbappea da ostane i izabere projekat koji stoji pred PSG-om.

"Razgovarao sam s njim i njegovim ocem da ostane. Htio je da izabere Real Madrid, a također je imao šansu otići u Barcelonu. Uprkos svemu ipak smo ga uvjerili u projekat koji je pred PSG-om i nagovorili ga da ostane. Morali smo 'baciti novac na stol' i to smo učinili", kaže Emery.

Inače, Mbappe je te sezone došao na posudbu iz Monaca, a u klubu je ostao i to za cifru od 180 miliona eura. Ove sezone je naprosto zablistao pa je na 42 odigrane utakmice postigao čak 38 golova.

Mbappe je trenutno, prema Transfermarktu, uvjerljivo najskuplji fudbaler svijeta, a mnogi ga smatraju pravim nasljednikom Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Kada je u pitanju Emery, on je u Parizu proveo dvije sezone i za to vrijeme je osvojio jednu Ligue 1. Danas je trener Arsenala s kojim će za nekoliko dana igrati finale Evropa lige protiv Chelseaja.

Mbappe progovorio o svojoj budućnosti: Možda je vrijeme da preuzmem više odgovornosti

Priče o odlasku Mbappea bi se mogle potvrditi posebno nakon njegove izjave na svečanoj dodjeli nagrada za najbolje u protekloj sezoni u Ligue 1.

"Mislim da dolazim do prve ili druge prekretnice u mojoj karijeri", rekao je Mbappe na svečanoj dodjeli nagrada u Francuskoj.

"Možda je vrijeme da imamo više odgovornosti, što bi moglo biti u PSG-u s velikim zadovoljstvom ili možda negdje drugo s novim projektom."

"Ovo je bila moja četvrta sezona u ovoj ligi i imao sam mnogo uzbudljivih iskustava", rekao je Mbappe o svom putu u Ligue 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Prvo sam bio u Monacu i uspjeli smo osvojiti titulu, a zatim sam se pridružio potpuno drugačijem projektu u Parizu gdje sam se uspio prilagoditi od prve godine"

"Bilo je nekih razočarenja, ali to je dio nogometa i uspjeli smo riješiti stvari kako bismo osvojili titulu.", zaključio je igrač PSG-a.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi