Emery: Nisam vidio incident, Garcia: Žuti da, crveni nikako

Izjave trenera nakon meča Watford - Arsenal

Emery: Nisam vidio incident, Garcia: Žuti da, crveni nikako

E. Škorić

Arsenal je s 1:0 savladao Watford u gostima u jako važnoj utakmici, a gol odluke postigao je Pierre-Emerick Aubameyang.

Arsenal je skoro 80 minuta igrao s igračem više, ali na kraju je strepio do posljednjih sekundi i Watford je po svemu viđenom zaslužio barem bod.

"Danas smo bili konkurentni, ali u takvim okolnostima možemo bolje kontrolirati utakmicu. Nije nam bilo lako postići drugi gol. Ovo su tri jako važna boda za nas", kazao je menadžer Arsenala Unai Emery, pa je dodao:

"Važno je također da smo sačuvali mrežu. To će nam donijeti dodatno samopouzdanje. Neki igrači su stigli i da se odmore za četvrtak i meč s Napolijem. Imamo dva gola prednosti, ali bit će teško protiv Napolija".

Na pitanje da li je po njegovom mišljenju Deeney prestrogo dobio crveni karton u 11. minuti, Emery je kazao:

"Nisam vidio taj trenutak i crveni karton, tako da ne mogu komentirati".

Javi Garcia, menadžer Watforda, bio je jako ponosan na svoje igrače.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imam samo jedan osjećaj. Danas sam veoma ponosan na svoje igrače. Učinili smo sve da pobijedimo. Pokazali smo našu ambiciju i karakter. Pokušali smo stvoriti šanse, igrajući s 10 igrača. Imali smo svoje šanse, to je bio dobar nastup, ali smo igrali dosta vremena sa 10 igrača u polju", kazao je Garcia, koji smatra da Deeney nije trebao dobiti crveni karton.

"Poštujem odluku sudije, ali se ne slažem se da je Deeney trebao dobiti crveni. Po mom mišljenju to je žuti karton, ali nikad crveni. Ne mogu da objasnim šta je sudija vidio da donese tu odluku. Volio bih da govorim o svojim igračima koji danas zaslužuju priznanje. Nastavit ćemo da igramo s dosta ambicije i želje".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi