Emery: Od osvajanja Lige prvaka nećemo odustati

Parižani ponovo zaustavljeni

Emery: Od osvajanja Lige prvaka nećemo odustati

Fudbaleri francuskog Paris Saint-Germaina porazom od Real Madrida oprostili su se od daljnjeg takmičenja u Ligi prvaka.

Parižani već godinama ulažu kako bi ostvarili cilj i podigli pehar Lige prvaka, međutim i ove godine to će ostati samo san, pošto je sinoć tim Unaija Emeryja eliminisan od strane Real Madrida.

Nakon utakmice Emery je izjavio kako je Real zasluženo prošao dalje.

"Real je igrao bolje od nas. Željeli smo da napadnemo što jače, ali je njihov prvi gol smanjio naše šanse, kao i crveni karton koji smo dobili", kazao je Emery, pa potom nastavio:

"Ispadanje od Reala nije razočarenje, ali jeste iz osmine finala. Prva utakmica je bila ključna, iako smo bili bolji od njih tokom 80 minuta. Sada su kontrolisali 60% utakmicem mi nismo uspjeli da postignemo mnogo u naših 40%".

Ambicije i dalje ostaju iste.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Želimo da osvojimo ovo takmičenje što prije. Nastavit ćemo da budemo strpljivi i gradimo tim koji će to uspjeti. Siguran sam da možemo da osvojimo ovo takmičenje. Navijači će jednog dana dočekati pehar u Parizu", uvjeren je Emery.

Parižani su u prvoj utakmici poraženi sa 3:1, dok je sinoć rezultat glasio 2:1 u korist Real Madrida.

Top Komentari

Felix Herzog
ma ti mozes kupiti stvari lagano, nema potrebe da vise o tom razmisljas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti