Emery žali za jednim igračem: Želio sam ga dovesti u Arsenal
Foto: EPA

Danas je u Liverpoolu

Emery žali za jednim igračem: Želio sam ga dovesti u Arsenal

Menadžer Arsenala Unai Emery otkrio je kako je želio Fabinha dovesti čim je došao na Emirates.

Na Arsenalovu klupu Emery je došao nakon što je više od dvije decenije klub vodio Wenger, a svjestan da se od njega traže trofeji, odmah na startu svoje epizode imao je listu igrača koje je želio dovesti.

U svojim zamislima nije posve uspio, a jedna od neostvarenih želja u ljeto 2018. godine zvala se - Fabinho. Brazilskog fudbalera toliko cijeni da je u gotovo svakom klubu želio da sarađuje s njim.

"Fabinha sam obožavao dok je igrao za Monaco. Želio sam da ga dovedem kada sam bio u PSG-u, a i kada sam preuzeo Arsenal. Na kraju je završio u Liverpoolu, gdje na početku baš i nije igrao, ali sada je fantastičan", rekao je Emery.

Upravo je Fabinhov primjer iskoristio kako bi sugerirao da svi moraju biti strpljivi sa Nicolasom Pepeom koji je kao pojačanje stigao ljetos iz Lillea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Potrebno mu je vrijeme, a nama strpljenje. Pepe svakodnevno napreduje i to me raduje. Od njega očekujem kao i od Fabinha", istakao je Emery.

Arsenal se inače pod Emeryjevim vodstvom trenutno nalazi na petom mjestu u Premier ligi.

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
KRALJEVI MAGLE! Oni stalno nesto ocekuju:pobjede, titule, igrace..realnost je DRUGACIJA..
0 6
arsenal_fan_1886
ma nema veze imamo đaku, veceras igramo protiv velike Vitoria de Guimaraes, cija vrijednost kluba je kao 2/3 pepe-ove cijene transfera
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi