Emeryjeva izjava najviše treba obradovati Seada Kolašinca

Računa na sve igrače, a ne samo na najboljih 11

Emeryjeva izjava najviše treba obradovati Seada Kolašinca

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas na Emiratesu igraju meč šestog kola Premiershipa, a protivnik će im biti ekipa Everona.

Nakon nešto lošijeg starta sezone Arsenal lagano ulazi u formu i pruža sve bolje partije, a Topnici se nadaju da će danas doći do nova tri boda protiv veoma neugodnog protivnika. Španski stručnjak Unai Emery je imao nekoliko problema nakon što je došao u Arsenal, no sada je jasno da već ulazi u "fazon", te da Topnici djeluju na terenu sve bolje.

Emery je na početku ove sezone dosta eksperimentisao što se tiče sastava i još uvijek nije jasno koji igrači će činiti njegovih udarnih 11. Pred današnji okršaj s Evertonom španski stručnjak je priznao da još uvijek nije otkrio najbolji sastav, te da mu je drago zbog toga jer se svi igrači žele nametnuti.

"Pred svaku utakmicu imam neke poteškoće oko biranja početnog sastava i sretan sam što je to tako jer se svaki igrač maksimalno trudi da se dokaže i nametne. Meni nije cilj da imam najboljih 11, već da imam 20 igrača koji se dokazuju iz dana u dan. Pred nama je još mnogo posla, ali vjerujem da smo na pravom putu", rekao je Emery.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To su sigurno dobre vijesti i za bh. reprezentativca Seada Kolašinca koji se oporavlja od povrede, ali brzo bi se trebao vratiti na teren. Ukoliko bude maksimalno spreman nema sumnje da će Kolašinac dati sve od sebe da se vrati u početni sastav Topnika.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije