Walcott: Nakon toliko godina konačno mi se vratio osmijeh na lice

Uživa u Evertonu

Walcott: Nakon toliko godina konačno mi se vratio osmijeh na lice

E. Čaušević

Engleski fudbaler Theo Walcott početkom ove godine nakon 12 godina odlučio je da je vrijeme da napusti Arsenal, a za svoju novu destinaciju izabrao je Everton i nije pogriješio.

Walcott se na velikoj sceni pojavio sa svega 17 godina kada ga je Arsenal doveo iz Southamtona i odmah je dobio "etiketu" kao zamjena za Thierryja Henryja koji je spakovao kofere za Barcelonu. Na ovom krilnom napadaču bio je ogroman pritisak od samog početka i zbog toga nije čudno što nije baš uspio opravdati očekivanja na Emiratesu.

Ovaj 29-godišnji fudbaler imao je dosta problema s povredama, ali i kada je bio spreman većinu utakmica je počinjao s klupe za rezervne igrače. Početkom ove godine odlučio je da je vrijeme za odlazak jer je shvatio da ne želi više grijati klupu u Arsenalu, te da želi konačno naći klub u kojem će biti prvotimac što je na kraju i uspio.

"Iskreno ću reći da nisam uživao u Arsenalu. Bio sam frustriran što nisam igrao. Proveo sam dosta vremena tamo i boli me to što nisam igrao koliko sam mogao. Bilo mi je zaista lijepo u Arsenalu, ali ruku na srce mogao sam uraditi mnogo više. Sada konačno osjećam da igram s osmijehom na licu i u svakoj utakmici želim dati maksimum", rekao je Walcott, te otkrio da li će proslaviti gol ukoliko sutra zatrese mrežu Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naravno da bih proslavio i vjerujem da bi navijači Arsenala to poštovali. Postigao sam nekoliko golova protiv Southamptona i slavio sam ih. Zašto da ne uživate u postizanju golova i slavlju s navijačima? Prešli su toliki put i jednostavno je u redu da slavite. Ok mi je što to neki igrači ne rade, ali to jednostavno nisam ja".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi