Pola robot, pola čovjek: Rumeni debeljuca je strah za sve, ono što je napravio je antologijsko!

Procenat odbrana 72 %

Pola robot, pola čovjek: Rumeni debeljuca je strah za sve, ono što je napravio je antologijsko!

Admin Čaušević

Golman reprezetnacije Danske Emil Nielsen imao je izvanredan nastup u Minhenu obranivši 13 šuteva uz postotak od 72 % za 33 minute na terenu u pobjedi Danske nad Češkom na startu rukometnog Eura.

Nevjerovatni Nielsen je primio samo pet golova i vodio je Dansku do pobjede nad Češkom 23:14 i poslije meča je zasluženo dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice.

U skladu sa svojom odličnom sezonom u Barceloni Nielsen je monopolizirao svjetla reflektora drugog dana prvenstva nakon što je branio za pamćenje.

Nielsen je ušao na teren pri rezultatu 9:8 za Češku u 27. minuti, ali je počeo zaustavljati lopte jednu za drugom. Odbranio je čak 9 od prvih 11 udaraca.

Češka je djelovala bolja protiv Danaca, aktuelnih svjetskih prvaka i također glavnih favorita za evropski naslov zbog plejade zvijezda u njihovoj ekipii, uključujući prvog golmana Niklasa Landina.

Oglasi

Međutim, uobičajeno startni golman Danske odbranio je samo dvije lopte od 11 udaraca (18%) i izbornik Nikolaj Jacobsen odlučio ga je zamijeniti Nielsenom, koji će prije ili kasnije biti smatran najboljim na svijetu.

Nakon prvog poluvremena (9:9), Nielsen je zatvorio sve puteve prema svom golu te je rivale iz Češke jednostavno dovodio do očajan.

Njegova sjajna partija između stativa omogućila je Danskoj da ostvari seriju od 8:1 koja je učinkovito riješila utakmicu sredinom drugog poluvremena pošto su u 45. minuti imali 16:10.

[related]https://twitter.com/HandballHour/status/1745546852273885352[/related]

Nakon konačnih 23:14, Nielsen je sa osmijehom primio čestitke saigrača i dobio je nagradu za jedno od najboljih golmanskih izdanja u historiji.

U objavama na društvenim mrežama EHF ga je čak proglasio cyborgom što dovoljno govori kakav meč je odigrao.

Danska se inače ne nalazi u istoj polovini žrijeba kao Hrvatska i Srbija te je sigurno za ove dvije selekcije olakšavajuća okolnost što na Nielsena ne mogu naletiti prije eventualnog polufinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi