Bijesni Danci poslali žestoku poruku IFH-u nakon šokantne odluke

Poslije finala Svjetskog prvenstva

Bijesni Danci poslali žestoku poruku IFH-u nakon šokantne odluke

E. Oštraković

Danska je nakon sjajne utakmice ostvarila pobjedu od 34:29 u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske i to pred skoro 23 hiljade ljudi.

To je za njih bio treći uzastopni naslov čime su danski rukometaši ispisali historiju, jer to nikome prije njih nije pošlo za rukom.

Šest puta se događalo da neka od reprezentacija obrani svjestsku titulu. Dva puta su to uradili Franczi i kao i Rumuni.

A po jednom su do sinoć to uspjeli Danci i Šveđani, ali su Danci sinoć spojili tri svjetske krune što je fantastično.

Prvo su 2019. godine slavili u Danskoj i Njemačkoj, zatim su dvije godine kasnije pobijedili u Egiptu, a sve su zaokružili u Švedskoj i Poljskoj ove godine.

Nakon finala uslijedilo je veliko slavlje danskih rukometaša, ali nisu svi mogli da prisustvuju što je bio veliki šok.

Naime, odllukom IHF-a pet rukometaša Danske moralo je nakon finala na doping kontrolu i tako su propustili glavni dio proslave.

Jedan od njih je bio Henrik Melgaard i poslao je oštru kritiku na račun IFH-a.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Testirali su nas pet. Ne mogu da shvatim da se to nije moglo obaviti u toku turnira umjesto sada, nakon finala, kada smo trebali slaviti. Mogli smo ovo obaviti kada god su htjeli prethodnih dana", rekao je Megaard, te je dodao:

"Za ove četiri sedmice morali su baš sada organizirati to i to bez ikakve najave, samo da nam pokvare slavlje. Ali, neću im dozvoli da mi pokvare ovo raspoloženje", završio je Melgaard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi