U Argentini je odjednom nastupila velika panika i s potpunim pravom

Martinez je jako važan za tim

U Argentini je odjednom nastupila velika panika i s potpunim pravom

Edmir Škorić

Za sve fudbalere ovo je jako osjetljiv period godine, pošto se bliži Svjetsko prvenstvo u Kataru, a mnogi se plaše da će se povrijediti i da će biti prisiljeni da ga propuste.

Poznato je od danas da će Francuz Paul Pogba propustiti Mundijal zbog povrede, Kyle Walker i Reece James kod Engleza, Lovre Kalinić kod Hrvata, a Diogo Jota kod Portugalaca. No, ima još da se odigraju dva kola širom svijeta i još postoji opravdan strah i među igračima, ali i navijačima reprezentacija koje će igrati u Kataru.

Navijači Argentine također su bili jako zabrinuti kada je Emiliano Martinez prerano završio posljednju utakmicu Aston Ville zbog povrede.

Prvi čuvar mreže jednog od favorita za osvajanje Mundijala odigrao je samo 35 minuta u subotu u teškom porazu od Newcastlea.

On je povrijedio glavu nakon sudara sa saigračem Tyroneom Mingsom. Odmah najgore misli širom Argentine, vjerovali su da su ostali bez "jedinice" pred najvažniji fudbalski događaj.

Aaron Danks, privremeni trener Aston Ville, dao je ipak dobre vijesti odmah nakon utakmice. Martinez je normalno komunicirao i reagovao, razgovarao sa saigračima, nije imao problema s držanjem ravnoteže. Nije bilo potrebe za nikakvim specijaliziranim testovima.

Kasnije je riječ preuzeo i sam Martinez. Uvjeravao je navijače da nije ništa ozbiljno i da bi trebao biti spreman da nastupi već u sljedećoj utakmici. Protivnik Aston Ville bit će Manchester United u sklopu Liga kupa.

Argentinska reprezentacija prepuna je velikih zvijezda, naravno u prvom planu Lionel Messi, ali godinama ima problema sa golmanskom pozicijom. Gaučosi dugo nisu imali čuvara mreže koji je redovno nastupao na najvišoj razini, pa je zbog toga Martinez postao jako važan i Argentina bi mnogo izgubila njegovim propuštanjem SP-a.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jako se dobro Martinez pokazao na prošlogodišnjoj Copa Americi koju je osvojila upravo Argentina. Zanimljivo, Martinez je tada tek ulazio u reprezentaciju. Odigrao je 18 utakmica u svim takmičenjima ove sezone, pet puta je zadržao praznu mrežu. Dva puta je bio kapiten Aston Ville.

Argentinci ipak neće biti kompletni na Svjetskom prvenstvu jer su veoma upitni nastupi triju velikih zvijezda - Paula Dybale, Angela Di Marije i Leandra Paredesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi