"Vidjet ću šta će biti s mojom karijerom"

Messi o nastavku karijere

"Vidjet ću šta će biti s mojom karijerom"

Eldar Ganibegović

Lionel Messi u ljeto 2021. godine pridružio se PSG-u.

Argentinska zvijezda tako je nakon 21 godine napustila Barcelonu. Sve se to odigralo kao posljedica lošeg financijskog stanja u klubu koji mu nije mogao produžiti ugovor.

Messiju ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone, a kako brojni inostrani mediji prenose, Argentinac ga ne planira produžiti.

Vijest da Lionel Messi više ne želi ostati u PSG-u dočekana je s velikim entuzijazmom u Barceloni, koja sanja da argentinsku zvijezdu vrati na Camp Nou.

No, sadašnji fudbaler Paris Saint-Germaina kaže da mu je glavna briga Svjetsko prvenstvo u Kataru, a ne klub, no rekao je da će nakon završnog turnira dobro razmisliti gdje će igrati od ljeta 2023. godine.

"Sretan sam što mogu sudjelovati na ovom Svjetskom prvenstvu s 35 godina. Ipak, moramo biti realni. Osjećam se jako dobro fizički, puno bolje nego prošle godine. I psihički i fizički.

Oglasi

Ponekad pomislim da bih volio imati 25 godina i opet imati cijelu karijeru ispred sebe. Moja će budućnost uveliko ovisiti o tome kako se osjećam lično, a prije svega fizički. Nakon ovog Svjetskog prvenstva vidjet ću što će biti s mojom karijerom", rekao je Messi u intervjuu za DirectTV.

Trener Barcelone, Xavi Hernandez, je nedavno priznao da bi želio trenirati svog bivšeg saigrača, a sada je jedan fudbaler Blaugrane javno pozvao Barcelonu da vrati Messija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tačnije, u ovosedmičnom intervjuu Ronald Araujo poručio je to Mateu Alemanyju, čovjeku odgovornom za transfere u Barceloni. 

"Da sam ja sportski direktor kluba, vratio bih Messija u Barcelonu", rekao je Araujo, prenose španski mediji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

imeiime
Nece kepeca niko. Idi u izrael kod brace ti čifuta!
1 3
Klicko
@Mostarac94 jeli mu vrijeme da se oprosti brate?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi