Uplakani dječak je stao pored Martineza uz jednu želju, "bezobrznik" sve iznenadio svojim ponašanjem

Argentinski golman

Uplakani dječak je stao pored Martineza uz jednu želju, "bezobrznik" sve iznenadio svojim ponašanjem

Admin Čaušević

Zbog svog ponašanja i reakcija Emiliano Martinez je nakon Svjetskog prvenstva etikterian kao najveći bezobraznik u svijetu fudbala. Kod mnogih je postao omražena osoba koja pokazuje veliki manjak poštovanja prema rivalima. 

Nakon što je Argentina pobijedila Francusku u finalu Martinez se odmah izrugivao sa nagradom za najboljeg golmana turnira pošto je prestižno priznanje stavio na međunožje.

Odlični, ali isto toliko i kontroverzni čuvar mreže je nakon toga ismijavao Kyliana Mbappea, prvo u svlačionici, a zatim i prilikom velike proslave u Buenos Airesu. 

Ti gestovi su ga zauvijek etiketirali, a čini se da sada pokušava da opere mrlju i promijeni mišljenje kakvo vlada o njemu u javnosti. 

Martinez je danas stigao u Pariz na FIFA-inu ceremoniju dodjele najboljih pojedinaca u 2022. godini kao kandidat za najboljeg golmana. 

Prije ulaska u hotel jedan od dječaka je sa suzama u očima molio Martineza za fotografiju i potpis na dresu. 

Oglasi

Golman Aston Ville nije previše razmišljao te je odmah ispuni želju uplakanom dječku i sigurno ga u tom trenutku učinio najsretnijom osobom na svijetu.

Koliko je izazavao kontroverzi svojim ponašanjem tokom igre, a posebice za vrijeme penala najbolje govori činjenica da je FIFA odlučila da promijeni pravila zbog ovog čovjeka.

Naime, međunarodno tijelo za prafila fudbalske igre (IFAB) je odlučila da stane ovakvom i sličnom ponašanju te je promijenila pravila izvođenja penala.

Tako će ubuduće golmani biti spriječeni da plešu ili prave bilo kakve potese na gol-liniji. Sve to će se smatrati ometanjem penaldžije.

Novo pravilo će zvanično biti potvrđeno u martu, a primjenjivat će se od sljedeće sezone, ranije su izvjestili britanski mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi