Pleše, provocira, druge ismijava, a danas je sve došlo na naplatu

Martinez nije blistao

Pleše, provocira, druge ismijava, a danas je sve došlo na naplatu

Edmir Škorić

Fantastičnu utakmicu odigrali su danas Aston Villa i Arsenal, a gosti iz Londona slavili su nakon preokreta sa 4:2 i ponovo zasjeli na vrh tabele.

Utakmica 24. kola engleske Premier lige ispunila je sva očekivanja nogometnih fanatika. Viđeno je čak šest golova, preokreti, sjajni potezi, dosta nervoze, a sve je začinjeno nevjerovatnim golovima u finišu za trijumf Topnika.

Počelo je golom Watkinsa u petoj minuti, a u 16. je Saka izjednačio na 1:1. Već u 31. minuti novo vodstvo domaćina, pošto je Coutinho postigao gol za 2:1.

U 61. minuti Arsenal se vraća lijepim golom Zinčenka, a onda nevjerovatna završnica i dva gola Londončana u nadoknadi vremena.

U 93. minuti Jorginho je raspalio projektil, pogodio prečku, a lopta se odbija i onda u glavu pogađa Emiliana Martineza, te odlazi u mrežu.

Martinez je danas prosto razočarao potezima, nervirao goste zadržavanjem vremena i dobio žuti karton, a sve mu se vratilo na okrutan način. Uostalom, sjetite se da je tokom Svjetskog prvenstva plesao i tako provocirao protivnike, a i ismijavao druge igrače.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1626950471222013956[/twitter]

U želji da se iskupi, Martinez je duboko u nadoknadi otišao u šesnaesterac Ville na jedan korner, a onda je uslijedila kontra, da bi rezervista Martinelli postavio konačan rezultat.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1626951684680187904[/twitter]

Arsenal je prvi sa 54 boda, City ima 51 i danas gostuje Nottingham Forestu, a treći je Manchester United sa 46 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Ville tiče, odigrala je zaista dobar meč, ali nije uspjela da zaustavi Arsenal do važne pobjede. Sastav Unaija Emeryja je trenutno na 11. mjestu sa 28 bodova.

Villa gostuje Evertonu u narednom kolu i želi da izbjegne četvrti uzastopni poraz, dok Arsenal šampionsku trku nastavlja u gostima kod Leicestera narednog vikenda.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676115565
Sad neka pleše ???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi