Vrhunski je igrač, ali iz njega izvire bezobrazluk: Dao je brutalno objašnjenje za svoj sramotan čin

Martinez u centru pažnje

Vrhunski je igrač, ali iz njega izvire bezobrazluk: Dao je brutalno objašnjenje za svoj sramotan čin

Admin Čaušević

Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru donijelo je neke fotografije koje su za pamćenje. Jedna od njih je ona Emiliana Martineza nakon što je preuzeo zlatnu rukavicu, nagradu za najboljeg golmana turnira.

Argentinski golman primio je nagradu i stavio je na svoje međunožje, ostavivši dojam kontroverznog igrača. Nekoliko minuta ranije, nakon odbrane penala Kingsleyu Komanu zaplesao je pingvinski ples.

Golman je dao povoda da se priča o njemu zbog njegovog pretjerivanja u slavlju. Vidjelo se to već u četvrtfinalnoj utakmici protiv Nizozemske kada su Gaučosi također pobijedli na penale.

Martinez je govorio o penalima i raspucavanju koje je odlučilo finale protiv Francuske nakon proglašenja svjetskim prvakom:

[twitter][twitter]https://twitter.com/Hoodwink1983/status/1604545457216028672[/twitter][/twitter]

"Mirno sam proživio penale. Drugi put su me šutnuli tri puta i zabili tri gola. Ali mislim da sam poslije svega napravio kako treba."

Oglasi

Golman je objasnio i svoju gestu prilikom primanja Zlatne rukavice Svjetskog prvenstva i bio je brutalno iskren.

"Učinio sam to jer su me Francuzi izviždali. Čast za mene ne funkcioniše", pojasnio je na argentinskoj radio postaji La Red.

Popularni Dibu je bio jedan od igrača koji su došli utješiti Mbappea, autora hat-tricka u finale, u prisustvu predsjednika Francuske Emmanuela Macrona, međutim to ne može umanjiti njegov zaista bezobrazan gest.

Svoju lošu stranu je pokazao i tokom slavlja u svlačionici kada je izvrijeđao Mbappea: "Minuta šutnje... za Mbappea koji je mrtav".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Martinez je tokom cijelog turnira bio na vrhunskom nivou te bez obzira na njegov bezobrazluk jedno mu se mora priznati - golman je svjetske klase. 

Top Komentari

lalinjo
Livaković: 25 odbrana,postotak odbrana 78 %, odbranjeni penali 4,profesionalnost i kultura sportaša 100 % Martinez: 7 odbrana,postotak odbrana 47%,odbranjeni penali 3,profesionalnost i kultura sportaša 0 %
8 1
Od prvog njegovog pojavljivanja na SP vidjelo se koliko je "bolestan" tip!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi