Objavljeni snimci poznatog napadača neposredno pred tragičnu smrt: "Uplašen sam, sve se raspada"
Foto - Screenshot

Tužne slike

Objavljeni snimci poznatog napadača neposredno pred tragičnu smrt: "Uplašen sam, sve se raspada"

Midhat Šljivak

Poznati argentinski napadač Emiliano Sala poginuo je u januaru 2019. godine u avionskoj nesreći.

Sala je dogovorio transfer iz Nantesa u Cardiff za oko 15 miliona funti. Krenuo je na put u privatnom avionu, a zatim je iznad Engleskog kanala došlo do tragedije i 28-godišnji napadač je izgubio život.

Njegovo tijelo izvučeno je 7. februara nakon dvosedmične potrage, a BBC je danas objavio posljednji snimak Sale i pilota Davida Ibbotsona prije kobnog leta.

Pilot nije bio siguran da li želi poletjeti s ovim avionom. Nije mu izgledao sigurno i tražio je intervenciju.

"Letio sam i samo sam čuo 'boom'. Pitao sam se šta nije u redu. Svi parametri su bili OK i još uvijek sam letio. Ipak, to ti privuče pažnju. Ovaj avion mora nazad u hangar", rekao je Ibbotson prijatelju i pred let je naslutio da će se nešto loše desiti.

Oglasi

"Tokom leta uglavnom stavim jaknu između sjedišta, ali sutra ću nositi jaknu za spašavanje".

Sala je prilikom ukrcavanja imao popriličan strah. Njegova poruka prijateljima ledi krv u žilama.

"Uplašen sam. Avion izgleda kao da će se raspasti. Ne znam hoće li me iko tražiti jer me sigurno neće naći", posljednja je poruka Sale pred tragediju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nažalost, on i pilot su izgubili živote u ovoj nesreći. Svijet fudbala oplakao je nesretnog fudbalera koji na kraju nije dočekao da ispuni želju i da zaigra u Premiershipu.

Emiliano Sala imao je 28 godina u trenutku smrti, a u fudbalskoj karijeri je igrao za Nantes, Bordeaux te nekoliko francuskih niželigaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti