Cardiff tvrdi da je zbog pogibije Sale ispao iz Premier lige i traži nevjerovatnu odštetu od Nantesa

Velški klub želi silne milione

Cardiff tvrdi da je zbog pogibije Sale ispao iz Premier lige i traži nevjerovatnu odštetu od Nantesa

Eldar Ganibegović

U januaru 2019. godine fudbalski svijet potresla je velika tragedija.

Argentinski nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson poginuli su 21. januara 2019. godine nakon pada aviona u Engleskom kanalu. Sala je kobnim letom krenuo iz Nantesa u Cardiff na potpis ugovora.

Ovaj napadač trebao je za 15 miliona eura da bude novo pojačanje Cardiffa, ali na kraju je sve završilo tragično.

Cardiff City sada, više od tri godine nakon nesreće, traži veliki odštetni paket od 80 miliona funti od Nantesa i to s tvrdnjama da je smrt Sale uzrokovala ispadanje u niži rang.

Bluebirdsi su ispali iz prve lige četiri mjeseca kasnije, završivši s dva boda zaostatka za 17. Brightonom, a klupski menadžer u trenutku Saline smrti, Neil Warnock, smatrao je da su ih golovi napadača mogli zadržati u elitnom društvu.

Tvrdnja je objavljena u knjizi koja je izašla u ponedjeljak pod nazivom "Istina - ubistvo Emiliana Sale". 

Podrazumijeva se da je Cardiff tu tvrdnju iznio na žalbenom ročištu Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, na kojem se preispituje treba li klub iz Championshipa platiti Nantesu 15 miliona funti za Salu - ugovorenu naknadu između klubova prije nego što je preminuo.

Cardiff smatra da bi Nantes trebao snositi odgovornost za Salinu smrt jer je njegov agent Willie McKay organizovao avion u njihovo ime koji se potom srušio.

Top Komentari

MaDaj
Čekaj malo “ne želimo platiti cijenu transfera jer je igrač umro prije nego je stigao kod nas” u sledecoj rečenici “želimo da nam platite 80 miliona jer jer igrač kojeg smo kupili mogao da bude razlog za opstanak?”
2 0
SeoRusilac
Hahaha koji debili
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti