Tužno, jadno i bijedno: Stravičan i bolestan ispad navijača na račun tragedije
Foto - EPA

Užas na tribinama

Tužno, jadno i bijedno: Stravičan i bolestan ispad navijača na račun tragedije

M. Šljivak

Svijet fudbala zavijen je u crno 21. januara 2019. godine kada je sjajni argentinski napadač Emiliano Sala poginuo u padu aviona dok je putovao u Cardiff na potpis ugovora s ovim klubom.

Sala je u januaru 2019. godine odlučio da napusti Nantes i da ode u Englesku, ali nažalost njegov avion nikad nije stigao na Ostrvo.

Argentinac je izgubio život u padu aviona u more, a ovu tragediju navijači Nice u iskoristili za bolesne uvrede u jučerašnjem meču protiv St. Etiennea.

Kako su prethodnog vikenda izgubili meč Kupa Francuske od Nantesa, oni su u devetoj minuti meča odlučili da skandiraju stravične stvari na račun Emiliana Sale.

"On je Argentinac koji ne zna baš dobro da pliva. Emiliano je ispod vode", čulo se s tribina stadiona u Nici.

Navijači Nantesa i Bordeauxa, gdje je Sala igrao, na svakoj utakmici u devetoj minuti meča skandiraju u čast Sale. Tada se može čuti:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je Argentinac koji nikad ne odustaje, Emiliano Sala, Emiliano Sala".

Međutim, navijači Nice su odlučili da na morbidan način ismijavaju smrt nekadašnjeg fudbalera i ovo je svakako dno dna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi