Dolaskom u Bosnu i Hercegovinu srozala se cijena Emiliju Nsueu

Afrikanac 'pojeftinio'

Dolaskom u Bosnu i Hercegovinu srozala se cijena Emiliju Nsueu

Eldar Ganibegović

Emilio Nsue jedno je od najzvučnijih imena koje je zaigralo u Premijer ligi BiH, a u januaru ga je potpisao FK Tuzla City.

Reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje dogovorio je saradnju do kraja sezone i već na pripremama se pokazao kao pojačanje za tim Husrefa Musemića, ali i u dvije takmičarske utakmice u kojima je nastupio vidjelo se da je klasa iznad.

Nsue je ponikao u dresu Mallorce, a za prvi tim ovog kluba debitovao je još 2007. godine. No, nakon toga igrao je na posudbi u Castellonu, a standardan prvotimac Mallorce postao je na ljeto 2010. godine kada se vratio s posudbe iz Real Sociedada.

Ovaj iskusni fudbaler za Mallorcu je upisao 154 nastupa, te je uspio postići 16 golova i upisati 12 asistencija. Prije desetak godina svojim igrama je oduševio javnost, a tada je bio na meti mnogih evropskih klubova.

No, Nsue nije to iskoristio na najbolji način jer je ostao u Mallorci i kasnije je doživio pad u karijeri. Otišao je u Englesku gdje je igrao za Middlesbrough i Birmingham, a počekom 2018. godine karijeru je nastavio na Kipru.

Prvo je igrao za APOEL iz Nikozije, a potom je nastupao i za Apolon Limassol. U APOEL se vratio u septembru 2020. godine, te je nasutpio ovaj klub prošlog ljeta nakon čega je bio bez angažmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu, Nsueu je ažurirana i cijena na Transfermarktu.

U zenitu svoje karijere Nsue je vrijedio 3 i po miliona eura, prije dolaska u BiH cijena je bila 750.000, dok sada vrijedi samo 250.000 eura prema ovom specijaliziranom portalu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1595066044
Skahic dize cijenu samo igračima Sarajeva, navijač je tog tima a uz to odredziva cijene odokativno na toj stranici...
4 5
Mackintosh
Propo ko i liga i drzava u koju je doso
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi