Bolje tamo treća, nego ovdje Premijer liga? Skrasio se Emilio Nsue

U aprilu napustio Tuzla City

Bolje tamo treća, nego ovdje Premijer liga? Skrasio se Emilio Nsue

Eldar Ganibegović

Emilio Nsue zimus je potpisao za Tuzla City i najavljen je kao najveće strano ime u historiji Premijer lige BiH. 

Za Tuzlake je odigrao ukupno 10 utakmica i postigao po gol u Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine, a u aprilu je odlučio da napusti klub.

Iz tuzlanskog kluba su tada za SportSport.ba kazali da je razlaz bio korektan.

"Kada je dolazio imali smo dogovor da on može da ide ukoliko mu 'ispadne' druga ponuda. On je došao i donio papir da ima ponudu koju ne može odbiti i mi smo to po dogovoru morali ispuniti. Dali smo mu papire, a mi smo u prvenstvu svakako naš cilj ostvarili", otkrio je za SportSport.ba predsjednik Tuzla Cityja Almir Husić.

"Po našim informacijama on će put Indije ili nešto slično. Donio je papir, a mi smo ograničili ranije da ta ponuda mora financijski biti tri puta veća od naše. Željeli smo ga ispoštovati, sada mi ništa njemu ne plaćamo, niti će nama neko. Takav smo dogovor imali ako ostane do kraja sezone, a ako ne ode nigdje, da ostane još godinu dana po određenim uslovima koje smo imali. To je načelno prihvatio, ali dobio je sada ponudu. Nemoćni smo mi tu, on već sutra ide kući.", dodao je Husić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, u Indiju nije otišao. Današnje informacije govore kako će Nsue karijeru nastaviti u trećoj ligi Španije gdje će igrati za Intercity. 

Tako se Nsue vraća u Španiju, zemlju u kojoj je i počeo karijeru. Podsjetimo, počeo ju je u Mallorci, igrao za Castellon i Sociedad, bio u Engleskoj u ekipama Middlesbrougha i Birminghama, a prije dolaska u Tuzlu okušao se na Kipru u APOEL-u i Limassolu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Malo ljudi pretjeruju ovdje.Ocito nisu makli daleko od kuce.Nas fudbal mi samo podcjenjujemo ali kad gledam tekme, Veleza, Sarajeva,Zelje,Zrrinjskog,Sirokog...Imam sta da vidim, cak bolje nego u mnogo drugih evropskih i svjetskih liga .Imam IPTV i milion sportskih kanala i nasa liga nije nimalo losa kao sto je neki zele predstaviti.Ali ovako nas je -kako neko rece ovdje-drug Tito naucio. Da je sve tudje mnogo bolje od Bosanskog ili Hercegovackog. Ovaj lik nije uopste neki igrac.BIO mozda jeste ali sada je to daleko od toga.Znaci naslov je bas bezveze.
18 10
Zulfikar
Pa naravno da mu je bolje igrati po San Fernandu, San Stefanu, Madridu, Galiciji, Barceloni, Bilbau itd. nego po BH livadama.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi