Emir Hadžić više nije sportski direktor FK Sarajevo!

Promjene na Koševu

Emir Hadžić više nije sportski direktor FK Sarajevo! · Saznajemo

E. Čaušević

Upravni odbor FK Sarajevo danas je održao sjednicu na kojoj se analiziralo trenutno stanje u bordo klubu.

Kako saznaje SportSport.ba donesena je odluka da Emir Hadžić više nije član kluba, te da neće obnašati više funkciju koordinatora za sport, odnosno sportskog direktora kluba s Koševa.

Hadžić je u bordo klub stigao u maju 2018. godine i imao je dobre rezultate iza sebe. Tokom njegovog boravka na Koševu klub je osvojio dvije titule prvaka BiH, te jedan trofej u Kupu naše zemlje.

Međutim, nakon lošijih rezultata u drugom dijelu Premijer lige u ovoj sezoni čelnici kluba su odlučili da je vrijeme za promjene, te su se odlučili za rastanak. Odluku o smjeni je zvanično potvrdio i klub na sviim oficijelnim stranicama.

Sarajevo je i dalje prvoplasirano na tabeli Premijer lige i ima dva boda više od Borca, te također stigli su do polufinala Kupa BiH gdje ih već u srijedu očekuje revanš utakmica protiv Tuzle Cityja.

U prvoj sezoni nakon dolaska Hadžića ekipa Sarajeva je u kvalifikacijama za Evropsku ligu stigla do drugog pretkola kada su ispali od Atalante. U istoj sezoni klub s Koševa osvojio je duplu krunu.

Oglasi

Naredne sezone Sarajevo je uspjelo da odbrani titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Što se Evrope tiče ispali su u prvom pretkolu Lige prvaka od Celtica, a potpom u trećem pretkolu Evropske lige od BATE Borisova.

Ovu sezonu Sarajevo je počelo odličnim igrama u Evropi. Bordo klub je prošao prvo pretkolo Lige prvaka protiv Connah's Quay Nomadsa, ali su ispali u drugom pretkolu od Dynamo Bresta.

No, u kvalifikacijama za EL bili su na korak od grupne faze. U trećem pretkolu porazili su Budućnost iz Podgorice, ali u doigravanju za Evropsku ligu izbacio ih je Celtic.

Sarajevo je i ove sezone skoro od početka lider u Premijer ligi, ali su loše otvorili drugi dio sezone i prednost se u odnosu na Borac "istopila" na dva boda, te su čelnici kluba očito odlučili da je vrijeme za neke promjene.

Emir Hadžić je svoju igračku karijeru počeo u kakanjskom Rudaru odakle je 2002. godine prešao u Željezničar. U Bosni i Hercegovini je još nosio dresove Čelika, Sarajeva i Olimpika dok je van granica naše države nastupao za Celje, Panetolikos, Istru, Honved, Ramat i Hapoel Acre.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nesumnjivo da je najveći trag ostavio upravo u bordo dresu u kojem je na 36 utakmica postigao 26 golova i upisao šest asistencija. 

Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je dvije utakmice, a u dva navrata je nastupio i za A selekciju naše zemlje. Oba su bila prijateljska susreta i to sa Uzbekistanom (0:0) i sa Poljskom (0:1).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Konačno neka pametna odluka. Onaj Ibrakovic je bio seljacina ali je čovjek dovodio odlične igrače.
36 10
AndrejUdovicic
covjek zbog drugih dao otkaz
11 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi