Emir Hadžić o odlascima Rahmanovića i Tatara: Šta se dešavalo u FK Sarajevo?

Objasnio je šta se dešavalo

Emir Hadžić o odlascima Rahmanovića i Tatara: Šta se dešavalo u FK Sarajevo?

M. Šljivak

Bivši koordinator sportskog segmenta u fudbalskom klubu Sarajevo, Emir Hadžić, gostovao je u podcastu SportSport.ba portala - Moja garaža, moja pravila.

Popularni Hadžija je u jednom dijelu podcasta govorio o januarskim odlascima najboljih igrača tima sa Koševa Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara.

Sa njima je Sarajevo na terenu izgledalo fenomenalno, imali su veliku bodovnu prednost u prvom dijelu sezone, ali u drugom dijelu su igrali neprepoznatljivo i izgubili su titulu prvaka.

Hadžić je objasnio šta se dešavalo tokom zimskog prijelaznog roka i kako su Rahmanović i Tatar otišli iz kluba.

"Što se tiče Rahmanovića, ja nisam učestvovao u tome. Ni dan danas ne znam detalje. Znao sam da se dešava, direktorica mi je javila da ga prodajemo. OK ima ta hijerarhija, ali o detaljima transfera ne znam ništa", rekao je Hadžić i dodao je:

"Želim da mu se zahvalim na fantastičnoj saradnji u dvije i po godine. Bio je dio svega što smo osvojili i bio je neizostavna karika tima."

Oglasi

Dodao je:

"Te zime kada je odlazio pokazao je kakav je karakter i koliko voli FK Sarajevo. Radio je kao da će tu ostati čitav život. Svi trebaju riješiti egzistencuju. To je sasvim OK. Ali da nije otišao vani, uvjeren sam da bi ostao u FK Sarajevo i produžio ugovor. Toliko je bio korektan."

Tatar je sa druge strane imao jasnu želju da ode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tatar je na svaki mogući način izrazio želju da napusti klub. Razumijem i to. Otvorila mu se mogućnost da riješi egzistenciju i teško je bilo zadržati ih u klubu. Da sam presjekao i da sam rekao 'ne možeš ići', kakvog bismo ga imali ovog pola godine? Veći je problem što nismo adekvatno odgovorili na njihove odlaske", istakao je Hadžić.

Sarajevo je sezonu okončalo na drugom mjestu Premijer lige BiH, iza ekipe Borca, a Bordo klub je uspio osvojiti trofej Kupa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Ko god pogleda video sa emirom znat ce o cem je rijec. SAMO GLUPI ljudi ce napast emira. Meni se ovako nije svidjo, njegovo oblacenje on uz tijelo ko derpe, al nakon ovog intervjua mi se bas svidja lik. Prava ljudina
2 0
Husrefbeg22
Hadzicu ne vracaj se vise u Sarajevo! Tvoj rad kostao je klub titule!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi