Emir Hadžić u 'Garaži' otkrio na koji je način dovodio igrače i da li ipak ostaje u FK Sarajevo

Popularni Hadžija bez dlake na jeziku

Emir Hadžić u 'Garaži' otkrio na koji je način dovodio igrače i da li ipak ostaje u FK Sarajevo · Intervju

S. Grebović

U 12. po redu izdanju podcasta portala SportSport.ba "Moja garaža, moja pravila", gostovao je Emir Hadžić, bivši koordinator sportskog segmenta u fudbalskom klubu Sarajevo i bivši fudbaler ovog kluba.

Prije otprilike mjesec i pol dana, sa pozicije koordinatora sportskog segmenta tima sa Koševa razriješen je Emir Hadžić. Razlog? Loši rezultati u proljetnom dijelu prvenstva koji su, ispostaviće se, kasnije FK Sarajevo koštali titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Po prvi put nakon otkaza u bordo timu govorio je za medije i to u našem podcastu. Sa njim smo se dotakli raznih tema poput sada već njegovog bivšeg posla, ali i o njegovoj igračkoj karijeri u kojoj je nosio dresove Sarajeva, Željezničara, Čelika, Olimpika, te o mnogim drugim temama.

Obnašao si funkciju koordinatora sportskog segmenta FK Sarajevo nepune tri godine. Za taj si period sa klubom osvojio duplu krunu, dva kupa, odbranio si titulu i promovisao si veliki broj omladinaca u prvi tim. Čak 450 dana si proveo na prvom mjestu, a opet je sve nekako neslavno zavšilo. Bio si glavni krivac za sve. Zašto? 

To kad gledate tako stvarno lijepo izgleda. U FK Sarajevo sam proveo tri godine, a u trenutku kad sam odlazio bili smo prvi na tabeli i u finalu Kupa BiH. Osvojili smo četiri trofeja u tri godine. Moram se izviniti svim navijačima Sarajeva zato što smo uprskali veliku bodovnu prednost. To je najveća gorčina od svega. U ovih pola godine nismo smjeli dozvoliti da se ovo desi. Osvojili smo samo Kup na kraju. Još jednom se želim izviniti za ovo što se desilo. Rezultati koje smo ostvarili dugujemo odličnim odnosima i samo se tako moglo doći do njih.

Koja je bila tačno tvoja uloga i kako je to funkcionisalo?

Oglasi

Ja sam došao u ljeto 2018. godine kada je FK Sarajevo završio na trećoj poziciji. Tada smo igrali kvalifikacije za EL, a ja sam imenovan koordinatorom sportskog segmenta. Tako stoji u statutu kluba. Bio sam zadužen za sportski segment kluba, a ponajviše za dovođenje igrača kao i rad sa omladinskim selekcijama sve do jednog trenutka kada je otišao Dževad Šarić i kada je došao gospodin Matteo. Ja sam onda ostao da radim samo sa prvim timom. To je tako funkcionisalo. Bio sam odgovoran za sve igrače koji su došli u klub. Imao sam odličan odnos ne samo sa igračima, nego i sa upravom i trenerima. Zahvaljujem se gospodinu Jahiću i Biliću, te gospođicama Emi Bukovici i Sabrini što su mi dali šansu. Moram se zahvaliti šefovima. Obojici sa kojima sam radio doveli smo igrače u zajedničkom dogovoru. Zajedno smo radili na dovođenu, te na analizi igrača. Ako pogledate sve rezultate drugačije nije ni moglo funkcionisati nego sa jednim takvim odnosom.

Šta se tačno desilo u zadnje pola godine kako je Sarajevu krenulo nizbrdo?

Možda malo duže se to vuče. Napravljeno je dosta grešaka. Do ovog zimskog prelaznog roka nije se desilo da me odbiju za nekog igrača. Ovaj prelazni rok zbog korone i drugih stvari je ostavio traga. Neke igrače koje smo htjeli nisu nam dozvolili da dovedemo. Naravno, ovim ne potcjenjujem ove sadašnje igrače koji su u klubu.

Zašto niste mogli da ih dovedete i koja su imena bila u igri?

Reći ću vam da smo htjeli dovesti Hamzu Čatakovića. Bila se otvorila ta mogućnost. Moram da kažem da je zaista bio korektan, kako on tako i njegov menadžer. On je htio da se vrati u FK Sarajevo. Bio bi odlična opcija pogotovo nakon odlaska Rahmanovića. Trebalo je da se plati neko slično obestećenje kao i za Fanima, ali sam dobio odgovor da nemamo para da ga dovedemo. Njegovom menadžeru nisam to htio da govorim odma već sam nekako odugovlačio. Prošlo je mjesec dana ja im govorim 'vidjećemo, vidjećemo', ali ništa se ne dešava. Rečeno mi je ako prodamo Tatara možemo dovesti Hamzu, ali kasnije se nije tako ispostavilo. On je bio prva opcija, no nismo ga doveli. Htjeli smo dovesti i Nedima Hadžica iz Mladosti. Ista je priča. Obrazloženje je bio da nije otišao na najlješi način iz kluba i to je bio jedini razlog. Desilo se što se desilo i mislim da nismo kvalitetno odradili prelazni rok jer smo imali devet bodova nad Željom i svi su mislili lako ćemo mi to. Nije nikome bilo lako. Dva igrača za koja smo mislili da mogu da nam donesu mnogo toga. U zimskom prelaznom roku nemate deset igrača da valja. Rahmanoviću želim da se zahvalim jer je pokazao da je odličan profesionalac. Ja nisam bio uključen u njegov transfer. Želim mu puno sreće u karijeri.

Oglasi

Opis nije dostupan

Koliko ste novca uspjeli uštediti?

Ništa vjerujte. Malo ovo ružno ispada, ali tako je. Ja bi opet doveo Jasmina Mešanovića. Momak je došao bez prirpema u jednom nezgodnom trenutku. Bilo je teško da se uklopi u tim. Radi se o jednom vrhunskom igraču i ja bi ga opet doveo u FK Sarajevo.

Je li on bio u Umagu na pripremama?

Ne. Mi smo se vratili sa priprema i on je onda došao u Sarajevo.

Oglasi

Koji je bio razlog ne odlaska na pripreme u Antaliju. Gospodin Osim je u jednom od prethodnih podcasta govorio da nije neka velika finansijska razlika kada se uporedi Antalija sa Hrvatskom.

Moram da kažem da je moj cilj bio da idemo u Anataliju iz više razloga. Mi smo i u Umagu imali odlične uslove za rad. Za klub je problem bio finansijske prirode i zaista su agencije uradile sve napore. Maksimalno su nam spustili cijenu, ali ipak na kraju nismo tamo otišli.

Ko je na kraju tu odluku donio?

Ja sam direktno pričao sa direktoricom. Ona mi je na kraju rekla da su u pitanju finansije, a kasnije mi je rekla da je i COVID jedan od razloga. To nismo smjeli to da uradimo. Desilo se što se desilo. Tu bodovnu prednost smo prelako shvatili očigledno.

Na jednoj od press konferencija rečeno je da si rekao da je jedan od glavnih problema tima teambuilding. Šta si pod tim tačno podrazumjevao?

Oglasi

To je bilo poslije utakmice sa Širokim kada je gospodin Kasum došao u kamp. Poslije terninga mi odlazimo u restoran na ručak. Kasnile su tri plate i nervoza se osjetila. Teško je kontrolisati ekipu u tim trenucima. Tu smo već osjetili da ulazimo u pripreme kako ne treba. Predsjednik se ponudio da nam pomogne koliko god on može. Rekao sam mu da završi plate, na šta mi je on rekao 'Emire znaš da ne ide to baš tako'. Tada sam rekao da su prvi problem plate. Tada sam rekao dajte da napravimo neki teambuilding tako da je to tako ostalo.

Puno se govorilo da igrači bojkotuju, da su lijeni, da im se ne igra i tako dalje.Kako se ponašati sa ljudima kada ne dobiju plate?

Generalno je teška finanskijska situacija. Naravno, ni jedan igrač ne razmišlja o novcima kada igra utakmicu ili trenira. Problem je kakav on dolazi na treninge. Vrlo je teško šefu da to drži pod kontrolom. Toga ima i u drugim klubovima. Jedna je istina, a to je da ni u jednom klubu nije fantastično.

Rekao si da si bio zadužen za transfer politiku kluba. Ko će danas to raditi kada tebe nema tu?

Zaista ne znam. FK Sarajevo je najveći klub u državi koji mora uvijek da se bori za titulu, u svim kategorijama bez obzira ko je u upravi. To tako uvijek mora da bude. Po meni je neshvatljivo da još uvijek nema neko na mojoj poziciji. Mnogo je tu posla, ali klub mora da ima nekoga tu. Čuo sam da će taj posao sada obavljati skauting služba. Ja sam prije par dana dobio ugovor od FK Sarajeva sa potpisom gosp. Kasuma gdje su mi ponudili da radim tu ulogu. Bio sam jako iznenađen kada sam to vidio.

Oglasi

Hoćeš li potpisati taj ugovor?

Potpisaću. (smijeh) I dalje mi je to nevjerovatno, ali tako je.

U kakvim si odnosima ostao sa upravom?

Sa svima sam ostao u korektnim odnosima, zaista.

Jesi li pričao sa gospodinom Namom?

Naravno. U posljednje vrijeme slabije, ali da. Bili smo skupa u Vijetnamu. Moram mu se zahvaliti njemu i ljudima koji se brinu o svemu tome.

Opis nije dostupan

Zaista ste djelovali kao dobra klapa. Šta se desilo nakon korone?

Želim da se zahvalim upravi koja mi je dala maksimalnu prodršku. To je funkcionisalo dvije godine, a ne znam šta se poslije desilo. Dobro je sve 'čučnulo' u zadnje vrijeme.

Postoji li bojazan od odlaska investitora? Je li to realna opcija?

Nisam nikada tako razmisljao. Ekipa mi je uvijek bila bitna. Moram da se zahvalim igračima. To je bio prioritet. Igrači su najvažniji i najzaslužniji za rezultate, uz naravno i stručni štab. 

Vjerujte da nisam još upućen šta će biti moj novi zadatak. Moraću vidjeti u ponedeljak šta i kako.

Pojavila se informacija u javnosti da direktorica kluba ima procenat u transferima igrača. Koliko ima istine u tome?

Zakonski po FIFA i UEFA treće lice ne može sudjelovati u ugovoru, tako da to nije tačno. To sigurno nije istina.

Kako ti je bilo kao fudbaleru? Igrao si i za Sarajevo i Željezničar, ali i za Čelik. Kako su te navijači prihvatili i kakav si imao odnos sa njima?

Puno mi je bilo ljepše igrati nego raditi ovaj posao. Dok sam igrao za FK Sarajevo proživio sam najljepše trenutke u karijeri. Prije toga sam bio u Želji i Čeliku duže nego u Sarajevu, ali nigdje mi nije bilo tako lijepo. Postigao sam 26 golova u jednoj sezoni dok su treneri bili Jović i Musemić.

Reci nam nešto o utakmici kada si dao pet golova Radniku. Kako si to uspio?

Bio sam vodeći strijelac lige zajedno sa Adilovićem sa kojim sam se borio za prvo mjesto. On me je kolo prije kraja pretekao. U pretposljednjem kolu gostovali smo u Mostaru. Čitavu utakmicu su na mene išle lopte, ali mene nigdje nije bilo. Utakmica je završila i ja nisam dao gol. Adilović je tad imao gol ili dva više od mene. Htio sam da odmaram zadnju utakmicu jer sam bio ljut, na šta su u klubu pristali bez problema. U srijedu me zove covjek iz Izraela da dođu da me gledaju. Sutradan ja dolazim na trening i pitam šefa mogu li trenirati, on kaže 'da'. Došla je utakmica, a ja sam dao svih pet golova. Kasnije sam potpisao ugovor na dvije godine koliko sam igrao u Izraelu.

Kako je bilo igrati tamo? Kako si se snašao sa klimom i ostalim stvarima?

Kad sam tek došao bio sam u top formi. Poslije 15 dana bilo mi je jako vruće. Stalno sam padao na glavu. Igrači su me gledali i mislili u sebi 'ko ovog dovede'. Pitao sam poslije jednog treninga trenera da li mogu dobiti papire da idem odavde. Odmah sam htio da idem kući jer me je bilo sramota, ali sam ostao i dao devet golove te sezone. Ne znam ko može proći na probu ko ode tamo, a druga stvar ne znam kako ne igraju  stalno evropska takmičenja i ne stave utakmice kvalifikacija u 17 sati. Prolazili bi sve redom. (Smijeh) 

Šta mislis o situaciji tamo generalno?

Žao mi je što se sve to dešava. Ja sam bio tamo 2012. ili 2013. kada su se slične stvari dešavale. U Tel Avivu se to tada nije ni osjetilo. Trebalo je jednog dana da idemo na pripreme u Bugarsku i granata je pala u blizini aerodroma. U 8 smo trebali da idemo. Rekli su mi da ne brinem ništa budući da putujemo sa avionom koji ima raketne štitove. Pomislio sam šta je ovo, gdje sam ja to došao.

Ti si se školovao u Barceloni. Šta si tačno tamo studirao i kako ti je bilo?

Tamo sam završavao master sportskog menadžmenta i sportsko pravo. Na tome se moram zahvaliti i FK Sarajevo koji me je poslao na tu edukaciju. Kada sam otišao u Barcelonu moj prijatelj iz Izraela je doveo ljude iz Španije na jednu utakmicu. Oni su došli između ostalog da gledaju Duljevića. U pitanju je bio gospodin Benedikto. Oni su došli džipom po mene. Iskreno, nisam znao kako da pričam sa direktorom Barcelone. Obišao sam La Massiju skupa sa njim. Kada smo se tek sreli on meni pruža ruku i čestita mi na duploj kruni. To je veličina jednog čovjeka, time me je opustio.

Opis nije dostupan

Kako si podnio Atalantu? Je li to bilo gore ili poraz 5-2 u gradskom derbiju? 

Nikad se nisam oporavio poslije Atalante. Mi smo njih toliko naljutili da su se oni spremali sa tegovima pred utakmicu, dok je kod nas bila muzika u svlačionici. Molio sam Boga da ne bude pet komada kao protiv Bešiktaša. Mi smo u prvoj utakmici napravili čudo odigravši 2:2 sa njima. Kasnije je Atalanta napravila što je napravila. Prošle sezone igrali su polufinale Lige prvaka, a ove godine su dali preko 100 golova u Seriji A. Oni su fantastična ekipa. Doktori u ekipi su nam vrhunski to moram da kažem. Jedan od njih je veliki šaljivdžija da ga sad ne imenujem prepoznat će se on. Svaki put kad mi izgubimo on nije tu. Kad se desi nešto lose. Poslije Atalante dva ili tri dana smo bili blijedi kao ovaj stol i onda on dolazi sa odmora i govori nam otkud vi ovdje? Na to smo se svi nasmijali. 

Te godine ste osvojili duplu krunu. Djelovali ste zaista jako dobro kao kolektiv?

Tako je. Poslije te utakmice smo išli smo u Tuzlu i dobili smo 0-1. To je pokazalo i snagu kluba. Tada su svi u klubu stali iza nas i rekli idemo dalje. Oni su pokazali koliko su dobra uprava. Na kraju te sezone smo uzeli duplu krunu.

Je li se moglo više napraviti u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje za vrijeme tvog mandata?

Ja sam mislio da ćemo više napraviti ove godine. Od Celtica smo izgubili sa 1-0. Nismo toliko loše igrali i maltene bio sam siguran ako odradimo pravu stvar da se ove sezone mozemo plasirati u Konferecijsku ligu što ni sad nije kasno, naravno.

Kako izgleda naš fudbal u odnosu na evropski? Zašto niko do sada nije napravio neki veći iskorak?

Vrlo je teško. Ne utiče tu jedan faktor samo. Liga nije dovoljno kvalitetna. Nema dovoljno jakih utakmica. Teško je parirati nekom velikanu na dvije utakmice. Vi možete dovesti igrača i platiti ga milion. Poslije godinu dana na ovim terenima dobar igrač ne da neće napredovati nego ce njegov kvalitet opasti. Da bi spremali ekipu u prelaznom roku ima dosta faktora. Imali smo veliki kontinuitet. Mi na kraju nismo mogli zadržati Rahmanovića i Tatara. To je normalno, ali problem je što nismo doveli kvalitetne zamjene.

Jeste li mogli zadržati Tatara?

Ne, on je htio da ide. Razumijem ga, želio je da obezbjedi sebi egzistenciju. Da smo ga ostavili upitno bi bilo kako bi on igrao. Još jednom ponavljam, niije problem što su otišli nego što nismo doveli adekvatna rješenja.

Kako ide proces dovođena igrača. Da li otvoriš You Tube i pratiš nekog igrača. Kako ide taj proces? 

Uvijek planiramo sa trenerom šta i kako. Glavno je procjeniti kvalitet igrača i njegovo ponašanje, tj kako bi se uklopili. Naravno, uvijek su i finansije glavne. Budžet smo mi lično pravili i slali ga Sabrini. Kasnije ona pravi rezove na bazi kluba i onda je to uklapanje da li može da li ne može. Poslije toga onda ona šalje u Vijetnam i sa njima dogovara. Da bi doveli nekog igrača to mora potpisati direktorcia i predsjednik kluba i onda tek ide ugovor. Ja sve ispregovaram i to sve stoji. Uglavnom su odobravali do ovog prelaznog roka. Stručni štab i ja smo najodgovorniji za dovođenje igrača. Bilo je i fula. Na primjer Bojan Letić. Momak igra sada u drugoj španskoj ligi, a kod nas se nije uklopio.

Tino Sven Sušić?

Njegov fudbalski kvalitet je strašan. Igrao je na SP, igrao za Hajduk, trebao da pređe u Inter. Ovdje se jednostavno nije uklopio i nije ispunio očekivanja ako mene pitate.

Njegova plata?

To je pod klauzulom tajnosti. Mi imamo najveći budžet u ligi i imamo daleko najviše uposlenih. FK Sarajevo je najviše novca dao za porez od svih klubova. Sve je zaista transparentno. Plaćaju se puni doprinosi. Što se tiče plata one su dobre, ali 4-5 igraca u PLBiH imaju platu koju nema niko u FK Sarajevu.

Šta se dešava sa Akamedijom i sa školom fudbala?

Ugasili su je. Ja sam već bio mjesec dana out iz kluba kad se to desilo. Odlaskom Šarića nisam bio ubačen u rad omladinskog pogona. Bio je konkurs kad su Prljača, Repuh i Dogan na kraju izabrali Mattea. Sa njim nisam imao puno dodira kako god to zvučalo. On je izabran u septembru od UO, a radi od januara. Jako je korektan čovjek. Ne bi da ulazim u to šta je uradio a šta ne.

Gospodin Kapetanović je rekao da FK Sarajevo mora raditi promjene unutar kluba misleći na politiku prema mladim fudbalerima. Je li to politika kojom se moraju svi klubovi okrenuti?

Od kako sam ja došao Pidro, Đokanović, Kovačevic, Šabanović i Mustafić koji je otišao su dobili šansu. Ne mogu se složiti sa tim da igraju sve naša djeca, a da se Sarajevo ne bori za titulu ili da je treći na tabeli. Loše su generacije zadnjih godina izašle iz akademije. Dobru smo stvar napravili dovođenjem Dala Varešanovića iz Liverpoola. Ne može se ništa na silu. Nekad je generacija bolja neka slabija i to je to.

Šta je sa Cmiljanićem? Da li je istina da je došao povrijeđen?

Nisam ga doveo povrijeđenog. Izašla je informacija da je došao povređen. Svaki igrač koji dođe u klub prođe ljekarski pregled. Imamo ponajbolji medicinski tim na čelu sa doktorom Karabegom i drugima. U trenutku kad je Cmiljanic došao iz Bratislave on prelazi pregled kod naših dokrora. Sutradan vadi nalaze krvi gdje je sve ok. I od Slovana smo dobili ok papire. Na kraju to nije bilo dovoljno pa smo ga morali poslati i specijalisiti. U Rijeku smo ga slali dr. Nemecu i kasnije smo poptisali ugovor. Dva mjeseca je trenirao bez probema. Nije igrao zbog papirologije. Svi su ga napali što ne igra. I on me prozivao na kraju i menadžer njegov. U tom trenutku nismo izmirili obaveze prema poreskoj upravi. Mi smo izgubli tu više od mjesec dana. On se registrovalo 4. ili 5. kolo, ušao jednom ili dvaput i povrijedio se. Otišla mu je ahilova tetiva. Tad je na kraju konačno zaigrao, ali je završio je na operacionom stolu.

Moramo te pitati jedno popularno pitanje. Je li Sarajevo samo izgublo titulu ili je Borac uz neku pomoć osvojio titulu?

Ja ne volim da prebacujem krivicu na druge. Mi smo najveći tu krivci, ali ima svega tu. Imali smo dosta problema. Nije bilo lako raditi sa nezadovoljnim igračima. Moja najveća greška je što se zimus nisam zahvalio svima kad sam vidio kako sve to ide. Razmišljao sam o odlasku. Kriv sam što sam slabo procijenio stvari. Opet kažem, bilo mi je nejasno kad su me sklonili jer ja u svemu tome ispadam najveći krivac. Rekao sam ok ja sve preuzimam na sebe. U tom momentu smo bili prvi i u finalu Kupa i vjerujem da bi to izgurali do kraja.

Misliš li da je rupa u dugačkom neigranju ostavila traga na Ahmetoviću? Da li je to glavni krivac za njegovu povredu i da li greška bila ne dovesti nekoga na njegovo mjesto?

Naravno da jeste. Nas je to koštalo. Dosta bi to drugačije završilo jer je on jako bitan za svlačionicu. On je malo stariji igirač i to je uzrok njegove povrede. Niko nije imao benefita toga. Povreda je došla kasno. Sada su nas zadesile dvije povrede dva lijeva bek tako da smo ostali samo na Pidri. Tako je bilo i sa špicevima kada smo ostali na jednom.

Je li teško sakrivati igrača kojeg novinari love? Moramo priznati da si ti to jako dobro radio. Znalo se desiti da se pojavi neko ime tek tako iz ničega.

Naravno da jeste i mislim da sam ih dobro krio. Vi nama napravite problem. Ako mi hoćemo igrača i vi ga izbacite kao špekulaciju još će mu se pet klubova javiti jer nvonari tako dižu cijenu. Prošle zime ja sam htio Zakarića dovesti i zvao sam ga. Šef ga je također zvao, ali on je sletio u Antaliju i odlučio se za Borac. Oni su mu dali bolju ponudu jednostavno i to je to. Pokušao sam dovesti i Hiroša. On mi se zahvalio jer je htio da još malo igra i ode kao slobodan igrač. Na kraju je u tome i uspio potpisavši za Osijek. Bilo je tu još igrača kao npr Bećiraj. To su sve igrači koji su nam bili potrebni. Po mom mišljenju bi napravili neki iskorak u Evropi sa njima. Oni nemaju pritsak da igraju protiv jednog Celtica jer su takvih utakmica odigrali na pretek. Prvi klub iz BiH koji napravi iskorak u Evorpi napraviće iskorak u odnosu na ostale kao što je uradio Dinamo u Hrvatskoj. Kada bi jedan Bećiraj čuo da mi igramo u Ligi konferencija onda bi se sigurno zamislio i poželio bi da igra. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čitaš li komentare na društvenim mrežama? Utiče li to na tebe?

Ne, nikada. Ja sam shvatio da novinari konstantno gađaju sa imenima. Od 23 igrača morate pogoditi makar jedno. Ne mogu svi biti najbolji. Ne možete imati 11 top igrača, a ostali da su loši. Svi moraju biti kvalitetni u slučaju da se neko iz standardnog tima povrijedi. Milanović je na primjer bio drugi asistent lige kod Husrefa je igrao konstantno. Više se očekivalo od njega, ali smo sa njim osvojili titulu pa je bio uspješan izbor. Tako ja gledam na te stvari.

Top Komentari

Lafac
Evo kaže da vam se vraća u klub hahaha,mala promjena ,nije više SD nego skauting služba
15 3
BordoBijeli
Vracaj se Hadzija izgidosmo od kako si otiso.Pusti ove neznalice hahahah
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi