Emir Halilović pojačao Spartak iz Trnave

Nekadašnji igrač Budućnosti i Zvijezde

Emir Halilović pojačao Spartak iz Trnave

A. Beganović

Nekadašni fudbaler Budućnosti iz Banovića, Zvijezde iz Gradačca i Hradec Kralova, Emir Halilović, pojačao je redove slovačkog Spartaka iz Trnave.

Nakon tri sezone provedene u Hradecu, Halilović se odlučio za nove izazove, odnosno prihvatio je ponudu Spartaka, koji prema njegovim riječima u narednoj sezoni ima visoke ambicije.

"Potpisao sam sa Spartakom ugovor na dvije godine. Radi se o jako organizovanom klubu, organizacija je perfektna i sve je na najvišem nivou. U nadolazećoj sezoni ambicije su titula i plasman u grupnu fazu Evropa lige, za SportSport.ba je istakao bh. veznjak, koji je u prošloj sezoni za Hradec odigrao 27 utakmica i pritom je postigao tri gola.

Osim Halilovića redove Spartaka pojačat će još nekoliko provjerenih fudbalera.

"Klub će biti jako aktivan u prelaznom roku. Prije mene je stigao jedan odbrambeni fudbaler iz poljske lige, a očekuje se dolazak još tri kvalitetna fudbalera. U klubu očekuju dosta od naredne sezone, a ja ću učiniti sve što je u mojoj moći kako bi opravdao ukazano povjerenje. S velikim nestrpljenjem očekujem početak nove sezone, a posebno se radujem utakmicama u Evropa ligi", dodao je bh. vezni fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.