Ništa od povratka u Premijer ligu BiH: Emir Halilović našao novi klub

Bivši igrač Sarajeva

Ništa od povratka u Premijer ligu BiH: Emir Halilović našao novi klub

M. Šljivak

Bh. fudbaler Emir Halilović (31) našao je novi klub.

Ovaj 31-godišnji krilni fudbaler potpisao je ugovor sa mađarskim Zalaegerszegijem i karijeru nastavlja u ovom klubu.

Halilović se u proteklom periodu povezivao sa povratkom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Iskusni fudbaler tako će nastaviti svoju inostranu karijeru u nekadašnjem mađarskom prvaku, a prethodno je promijenio dosta klubova.

Igrao je Halilović u Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Turskoj, a nedavno je završio saradnju sa turskim Bandirmasporom.

Karijeru u BiH je počeo u banovićkoj Budućnosti, igrao je potom za gradačačku Zvijezdu, a jedno vrijeme je bio i član FK Sarajevo.

Sa Bordo timom se rastao u ljeto 2019. godine i to nakon osvojene titule prvaka i Kupa Bosne i Hercegovine.

Njegov novi tim ZTE je prošlu sezonu završio na devetom mjestu mađarskog šampionata, a radi se o ekipi koja je na početku ovog stoljeća igrala zaista odličan fudbal.

2002. godine ZTE je osvojio i jedinu titulu prvaka Mađarske, a iste godine su na svom terenu u kvalifikacijama za Ligu prvaka savladali Manchester United sa 1:0 i to je najveća pobjede u historiji ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi