Priča o neopjevanom junaku

"Pravi insan"

Priča o neopjevanom junaku · Riječ, dvije...

A. Čaušević

Svaka fudbalska utakmica iznjedri svoje junake. U prvom planu su najčešće strijelci golova ili golmani koji izvode čuda, dok svi ostali koji obave ''neprimjetni'' dio posla padaju u njihovu sjenu. 

Iako je tokom predsezone imala ogromnih problema Sloboda je klupsku veličinu pokazala u dvije posljednje utakmice, protiv Borca i protiv Sarajeva, pa i ranije u gradskom derbiju protiv Tuzla Cityja.

Borac je u Banovićima savladan sa sigurnih 2:0. Tada se najviše pričalo o dvostrukom strijelcu Eldaru Mehmedoviću. I to potpuno opravdano pošto je 19-godišnjak odigrao meč dosadašnjeg dijela karijere.

Naredni rival tuzlanskog tima bilo je Sarajevo. Meč se igrao u Zenici i okončan je remijem 1:1. Junaci, onako na prvu, logičnim slijedom događaja, su bili strijelac Nikola Komazec i golman Semir Bukvić koji je u nadoknadi skinuo penal.

Ipak, meč na Bilinom polju, ''njegovom" stadionu', ima svog neopjevanog junaku. U pitanju je stameni Emir Jusić, čovjek koji definitivno zaslužuje pohvale za svoje nastupe, ne samo sinoć, već za duži period.

"Jusić je pravi insan, on je kapiten i ne bih o njemu puno da ga ne ureknem svakako kvalitetan igrač koji nam mnogo znači", rečenica je kojom je trener Adnan Jahić opisao nastup i formu iskusnog Zeničanina.

Oglasi

Otkako igrao u Slobodi Jusić je istinski lider na terenu. Neki će reći poput vina jer zaista godine za njega predstavljaju samo broj i za bh. standarde na terenu djeluje odlično.

Iako je nedavno proslavio 36. rođendan na terenu se to previše i ne vidi. Pravilno postavljanje. Pravovremeno čitanje igre. Dominantan skok. Mirnoća. Liderstvo. Iskustvo. Igrač sa "full opremom", rečeno žargonom iz automobilizma.

Za Jusića se sigurno može reći da je jedan od najpodcjenjenijih igrača u Premijer ligi. Konstantno je u dobroj formi, ali kada se počnju spominjati najbolji defanzivci ili igrači njegovo ime se često zaobiđe.

Emir Jusić
Emir Jusić FK Sloboda FK Sloboda Pozicija: DF

Statistika

23 nastupa
19 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o igraču sa preko 200 nastupa u bh. eliti. U Premijer ligi je igrao još za Čelik i Olimpik. Svojevremeno je imao i kratki izlet u kazahstanski Akzhayik.

Možda je trener Jahić upotrijebio najbolji mogući termin da opiše svog kapitena. Pravi insan jer su ljudske osobine ono što Jusića čini još boljim igračem jer su takvi potrebni svakoj svlačionici.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bazarich
Gigant
11 0
Bavarac1312
Bolji od Saničanina mrtvog, bravo Juske, brvo Slobodo!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi