Sloboda bez trenera protiv Posušja
Foto: D. Kurbegović

Suspenzija za Jahića

Sloboda bez trenera protiv Posušja

Eldar Ganibegović

Sloboda je večeras nastavila niz dobrih rezultata.

Poslije boda protiv Tuzla Cityja i pobjede nad Borcem, na Bilinom polju su na otvaranju šestog kola Premijer lige uspjeli otkinuti bod favorizovanom Sarajevu.

Komazec je doveo Tuzlake u vodstvo u 16. minuti, Mulahusejnović je izjednačio u 52., Sarajevo je imalo dosta proputešnih prilika, a naročito se izdvaja promašen penal Kapića u petoj minuti sudijske nadoknade i ostalo je 1:1.

Ono što za Slobodu slijedi jeste domaći duel protiv Posušja, a loša vijest je da ovu utakmicu s klupe neće moći predvoditi njihov trener Adnan Jahić.

On je zbog prigovora na večerašnjoj utakmici zaradio žuti karton i već tada je bilo jasno da će za njega uslijediti suspenzija jer mu je to bio treći žuti karton.

Ipak, u nadoknadi vremena, nakon penala za Sarajevo Antoni Bandić ga je isključio zbog novog prigovora i morao je ranije napustiti klupu svog tima na kojoj, eto, neće biti ni protiv Posušja.

Nakon utakmice nije komentarisao svoj karton, nego novi dobar rezultat svog tima.

"Ja bih čestitao našim igračima na zadnjem atomu snage što su danas prikazali. Mi imamo problem kada neki igrači nisu na nivou, kada su energetski potrošeni. Nemamo možda ni adekvatne zamjene. Ja im još jednom čestitam. Imali smo peh da se Erić povrijedi. Danas je heroj bio Bukvić, a sutra će neko drugi", rekao je Jahić pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moram čestitati Sarajevu na današnjoj igri. Prezentovali su dobar fudbal. Mi igramo na neku našu energiju, na htijenje, na dres, da damo maksimum i to je to. Želim Sarajevu da se što prije izvuće iz krize, kolegi Dudiću, mislim da rade odličan posao."

"Nama preostaje da se ovu sedmicu pripremamo za Posušje, da probamo nakon ove tri utakmice ovjeriti i Posušje akobogda pobijediti."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604155860
Zalaganj,htjenje na visokom nivo jos malo poraviti igru prema protivnickom golu i bice to akobogda dobro.SAMO S L O B O D A
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi