Za Antu Rebića bolje da jutro nije svanulo: Noć iz pakla za neobuzdanog Hrvata, najgore tek slijedi

Bešiktaš je rekao svoje

Za Antu Rebića bolje da jutro nije svanulo: Noć iz pakla za neobuzdanog Hrvata, najgore tek slijedi

Admin Čaušević

Ako neki hrvatski fudbaler već sedmicama prolazi kroz pakao to je Ante Rebić. Međutim, vijest koja je uzdrmala bivšeg Vatrenog stigla je u utorak navečer i to 48 sati prije kraja prijelaznog roka.

Rebić je u Bešiktaš stigao ljetos kao slobodan igrač iz Milana i očekivalo se da bude veliko pojačanje za velikana iz Istanbula, međutim desilo se suprotno. 

Najbolniji udarac, barem kada su utakmice u pitanju,  hrvatski napadač je pretrpio na meču protiv Sivasspora kada su ispred njega priliku dobila dvojica tinejdžera i to 19-godišnji Kilic i 16-godišnji Hekimoglu.

"Za mene nema razlike između nekog ko ima 16 i 35 godina. Igra onaj ko je dobar na treningu", poručio je trener Fernando Santos nakon što su ga Turci pitali zašto Rebić nije igrao protiv Sivaspora.

Međutim, zabrinjavajuća vijest stigla je u utorak. Izgleda da su se i Turci umorili od Rebićevog nedostatska discipline i povukli su korektan potez.

Oglasi

Turski mediji pišu da su Bešiktašu odlučili da raskinu ugovor s Rebićem i to dan uoči kraja prijelaznog roka u Ligama petice. 

U tom slučaju bivši član Milana bi se našao u slijepoj ulici pošto bi teško do kraja sezone našao angažman u nekoj od vrhunskih liga.

Od 20 nastupa u sezoni Rebić je starter bio svega šest puta, a niti jednom u turskom prvenstvu nije bio strijelac što dovoljno govori o njegovoj formi.

Zanimljiva je i tvrdnja da je Hrvat stalno tražio da bude starter. Kada to ne bi bio slučaj njegovo zalaganje, volja i trud bi automatski splasnuli.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prema svemu sudeći u Bešiktašu koji inače igra očajnu sezonu su se umorili od svega te su odlučili da ga se riješe.

U oktobru se Rebić svađao sa tadašnjim trenerom Yildisom koji ga je izbacio sa treninga zbog manjka discipline. Poslije je vraćen u tim, ali s vremenom je opet počeo da pokazuje svoju lošu stranu i sada ga čeka najgori scenarij - raskid ugovora.

Top Komentari

plemic
uuuh, yebo te, svašta pomislih, čak da su ga uhvatili da devri sa respiratorima.
2 1
Krivaja Zavidovići
Kao slobodan igrač može potpisati za klub i van prelaznog roka. Jedan sportski novinar bi to trebalo da zna...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi