Emiru Spahiću otkaz u HSV-u
Foto: EPA

Otkaz za bh. fudbalera

Emiru Spahiću otkaz u HSV-u

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Emir Spahić dobio je otkaz u HSV-u.

Rukovodstvo njemačkog kluba odlučilo je da raskine ugovor sa Spahićem, koji je važio do kraja ove sezone.

HSV je danas objavio kako Spahić više nije član njihovog kluba.

"Odlučili smo da se rastanemo od Emira Spahića. Ne računamo na njegove usluge i mislim da je ovako najbolje za obje strane", rekao je trener HSV-a Markus Gisdol. 

Bh. fudbaler je član ovog tima postao u ljeto 2015. godine, a ove sezone je 36-godišnji štoper odigrao 11 utakmica.

Pored HSV-a Spahić je u izuzetno bogatoj karijeri igrao još za Bayer, Sevillu, Montpellier, Anži, Lokomotiv, Torpedo i Shinik, te nekadašnjeg hrvatskog prvaka Zagreb.

Član njemačkog velikana postaje u julu 2015. godine, a potpisao je jednogodišnji ugovor. Prošlog ljeta su njegovim igrama u rukovodstvu ovog tima bili jako zadovoljni, te su mu produžili ugovor na još jednu sezonu.

Ipak, tijekom ove sezone Spahić nije pružao ono što se od njega očekivalo. Izrazio je želju za odlaskom ovog januara, a klub je danas odlučio da raskine saradnju s njim.

Za HSV je Spahić ukupno odigrao 34 utakmice za sezonu i po.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi