Emmanuel Adebayor nakon četiri utakmice otišao iz kluba

Raskid saradnje s Olimpijom

Emmanuel Adebayor nakon četiri utakmice otišao iz kluba

M. Šljivak

Togoanski napadač Emmanuel Adebayor (36) napustio je redove paragavjske Olimpije.

Iskusni fudbaler potpisao je ugovor s ovim timom u februaru ove godine. Dočekan je kao kralj, ali klub napušta nakon samo četiri odigrana susreta u kojima se nije proslavio.

Ostao je bez pogotka u četiri odigrana meča, u jednom susretu je dobio crveni karton, a zbog činjenice da se u Paragvaju još ne zna ništa o početku sezone, odlučio je da raskine saradnju s klubom.

Tako je od danas Adebayor ponovo slobodan igrač, ali njegova velika želja je da nastavi karijeru usprkos poznim igračkim godinama i nema dileme da će to i učiniti.

Iza sebe 36-godišnji napadač ima zaista bogatu karijeru u kojoj je igrao za timove poput Arsenala, Manchester Cityja, Tottenhama, Real Madrida...

Top Komentari

Arnel925
Dođi u FK Sarajevo možeš biti na klupi i igrao bi naredne sezone u Ligi prvaka
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi