Spava na parama, a nikom ne da ni centa: "Sa 16 zarađujem 3.000 eura, a porodica bi kuću od 500.000"

Želio je izvršiti samoubistvo

Spava na parama, a nikom ne da ni centa: "Sa 16 zarađujem 3.000 eura, a porodica bi kuću od 500.000"

Admin Čaušević

U modernom fudbalu talentovani fudbaleri u ranoj mladosti postanu bogataši, ali i izvor za finansiranje svoje porodice koja je ponekad nezaista i uvijek želi još. To je bio slučaj i sa najvećom škrticom u svijetu fudbala. 

Imao je vrhunsku karijeru. Igrao za neke od najbogatijih svjetskih klubova poput Arsenala, Manchester Cityja i Real Madrida i pri tome zaradio ogromno bogatstvo kojeg sada čuva samo za sebe.

Razlog zašto Emmanuel Adebayor, dobro poznati napadač, slovi za velikog škrticu njegova porodica treba tražiti u prvo u sebi jer neki događaji iz prošlosti su jako utjecali na ovog fudblaera iz Toga.

Još kao 16-godišnjak je razmišljao o ubistvu, ali ga je prijatelj odgovorio od suicidalnog čina da bi tokom karijere zaradio dovoljno novca da ne mora brinuti za svoju budućnost.

"Imao sam 16 godina. Htio sam pomoći svojoj porodici, ali su me previše pritiskali. Zarađivao sam 3000 eura mjesečno, a oni su htjeli kuću za 500 000 eura."

Oglasi

"Klub nije bio zadovoljan mojim ponašanjem u to vrijeme. Niko nije bio zadovoljan sa mnom. Pitao sam se zašto postojim."

"Onda sam otišao u apoteku, kupio sam nekoliko kutija lijekova. Imao sam sve spremno. Bio sam spreman. Ali u ponoć sam nazvao svog najboljeg prijatelja."

"Smirio me, rekao mi da imam puno toga za napraviti i potencijal da napravim razliku u Africi. Potaknulo me na razmišljanje. Mislio sam da Bog sigurno ima plan za mene."

Adebayorova škrotost je do izražaja došla na vrhuncu pandemije koronavirusa kada je kazao da ne želi donirati novac.

Oglasi

"Za one koje pričaju kako ne doniram novac bit ću veoma jasan. Jednostavno je, ne dam novac."

"Radim šta želim, jedem šta želim, a svakako će biti onih koji će govoriti kako ništa nisam donirao. Nažalost, neki misle da sam ja donio virus. Tako je to ovdje. Porede me s Drogbom i Eto'om, ali ja nisam kao oni. Ja sam Emmanuel Adebayor i uvijek ću raditi ono što ja želim", rekao je Adebayor prije dvije godine.

Prema nekim informacijama Adebayorovo bogatstvo se procjenjuje na 45 miliona eura. Novac je zaradio igrajući za Arsenal, Manchester City, Tottenham Hotspur, Crystal Palace, Metz, Monaco, Real Madrid, İstanbul Basaksehir, Kayserispor i Semassi.

Jedno vrijeme je bio i član Olimpije iz Paragvaja koja je s njim jednostrano raskinula ugovor. Adebayor se poslije toga žalio FIFA-i i naplatio više od pola miliona dolara.

Top Komentari

Adnanos
I?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi