Najvećoj škrtici u svijetu fudbala novac pao s neba: "Ne dam nikom ništa, jednostavno je"

Kad je neko sretan, onda je baš sretan

Najvećoj škrtici u svijetu fudbala novac pao s neba: "Ne dam nikom ništa, jednostavno je"

A. Čaušević

Neki ljudi zaista imaju sreće u životu te uspjevaju doći do ogromnog novca kada se tome i ne nadaju. 

Emmanuel Adebayor slovi za najveću šrkticu u svijetu fudbala jer je poznat po tome da ne da nikome svoj zarađeni novac.

Togoancu je danas pao novac s neba jer ga je FIFA obradovala sa iznosom od pola miliona dolara što je svakako impresivna cifra.

Naime, kada je bio član Olimpije iz Paragvaja taj klub je odlučio da raskine ugovor s iskusnim napadačem poslije svega četiri nastupa.

Iako nije očekivao novac FIFA je odlučila da Olimpia Adebayoru mora isplatiti 510.000 dolara plus 12% kamata na taj iznos.

Oglasi

"Ne možemo ništa uraditi s prethodno potpisanim ugovorima. Znamo da je Adebayor imao platu od 200.000 dolara mjesečno. Promijenit ćemo politiku o platama", poručio je novi klupski predsjednik Olimpije.

To i previše neće zanimati 38-godišnjeg Adebayora koji će tako sasvim iznenada podebljati svoj račun sa pola miliona dolara.

Poznato je od ranije da bivši napadač Arsenala teška srca daje svoj novac što je pokazao i za vrijeme pandemije koronavirusa.

"Za one koje pričaju kako ne doniram novac bit ću veoma jasan. Jednostavno je, ne dam novac."

"Radim šta želim, jedem šta želim, a svakako će biti onih koji će govoriti kako ništa nisam donirao. Nažalost, neki misle da sam ja donio virus. Tako je to ovdje. Porede me s Drogbom i Eto'om, ali ja nisam kao oni. Ja sam Emmanuel Adebayor i uvijek ću raditi ono što ja želim", rekao je Adebayor prije dvije godine.

Na vrhuncu karijere Adebayor je osim za Arsenal igrao za Manchester City i Real Madrid. Posljednji klub u karijeri mu je bio lokalni Semassi.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije