Kraj karijere za najveću škrticu među nogometašima, može se 'pohvaliti' samo jednim trofejom

Nosio je dres velikana i zaradio veliki novac

Kraj karijere za najveću škrticu među nogometašima, može se 'pohvaliti' samo jednim trofejom

S. Mlaćo
Sjajni napadač iz Togoa Emmanuel Adebayor odlučio je reći 'zbogom' nogometu.

Adebayor je posljednji angažman imao upravo u svojoj zemlji, a treba istaći da je karijeru započeo u Metzu, a zatim nastavio u Monacu pa stigao do Arsenala. U Arsenalu je pružao sjajne partije i bio ljubimac navijača, te mnogo cijene na Otoku.

Kasnije je nastupao i za Real, Tottenham, Crystal Palace, Basaksehir, Kayserispor, Olimpiju (Paragvaj)...

Za svoju reprezentaciju upisao je 85 nastupa i postigao 32 pogotka. Najboljim igračem afričkog Kupa nacija proglašen je 2008. godine, a zvuči pomalo nevjerovatno da je u karijeri osvojio samo jedan trofej.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CqAtW3qvmT9/?hl=en[/instagram]

Desilo se to  u sezoni 2010/11 sa Real Madridom. Podigao je trofej španskog kupa.

Oglasi

Oglasio se putem svog Instagrama i potvrdio odluku.

Moja karijera je bila nevjerovatno putovanje. Hvala navijačima što su bili tu na svakom mom koraku. Zahvalan sam na svemu i uzbuđen zbog onoga što tek dolazi“, napisao je Adebayor.

Emmanuel Adebayor poznat je kao izuzetno škrt čovjek. Nikada nije volio trošiti na novac na druge i smatra da ono što je zaradio tokom karijere treba zadržati samo za sebe.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cpp1rsmJsmH/?hl=en[/instagram]

 Ne smeta mu što ga mnogi označavaju kao škrticu i bahatog čovjeka. On uživa u onom što je stekao, napravio je vilu u kojoj ima apsolutno sve i tužno je vidjeti kako se njegov dom izdvaja od ostalih siromašnih kućica koje su u susjedstvu.

Oglasi

Adebayor tvrdi da njegov dom predstavlja više od luksuza i da je za njega ova vila nešto posebno. Nazvao ju je SEA po punom imenu Sheyi Emmanuel Adebayor.

"Ova kuća predstavlja više od luksuza. Ona je podsjetnik na moj težak rad, disciplinu i vjeru u nešto što je iznad nas", rekao je Emmanuel Adebayor i dodao je:

"Neka vas moja priča inspiriše da nikad ne odustajete od snova bez obzira na to koliko vam ogromno oni izgledali", poruka je nekadašnjeg napadača.

Adebayor je toliko bahat da u svom vlasništvu ima ogroman broj automobila koje više nema gdje parkirati. Najskuplji je zlatno-crni Rolls-Royce vrijedan preko 400.000 eura.

"Za one koje pričaju kako ne doniram novac bit ću veoma jasan. Jednostavno je, ne dam novac. Radim šta želim, jedem šta želim i svakako će biti onih koji će govoriti kako ništa nisam donirao", rekao je nedavno Adebayor i dodao je:

"Porede me s Drogbom i Eto'om, ali ja nisam kao oni. Ja sam Emmanuel Adebayor i uvijek ću raditi ono što ja želim", rekao je Adebayor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi