Emotivne scene na kultnom stadionu i oproštaj dvije legende kluba u jednom danu

Celticovi navijači im se zahvalili za sve

Emotivne scene na kultnom stadionu i oproštaj dvije legende kluba u jednom danu

Edmir Škorić

Škotski velikan Celtic je sezonu okončao na fantastičan način, pošto je sa 6:0 deklasirao Motherwell na svom Celtic Parku.

Celtic je već ranije osigurao titulu, danas ju je samo potvrdio. Furuhashi i Giakoumakis dali su po dva, a po jedan gol Turnbull i Jota.

Veliki broj navijača na kultnom stadionu takođe je ispratio dvije klupske legende. Nir Bitton je u 85. minuti ušao u igru, te je dobio velike ovacije. Nakon devet godina ovog ljeta Izraelac napušta Celtic.

Od Celtica se oprostio i Tom Rogic koji je za klub igrao takođe proteklih deveet godina. Australac ima 29 godina i veći dio karijere proveo je u Škotskoj, a nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Celtic je 10. put u proteklih 11 sezona osvojio titulu, a igrat će naredne sezone u grupnoj fazi Lige prvaka. Inače, Rangersi imaju sada samo tri titule više od svog gradskog rivala, koji je 52 puta bio prvak zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi