Navijači Rangersa imali su stravičan plan da povrijede Joea Harta, ali sreća je pogledala golmana
Foto - Screenshot

Navijači Rangersa imali su stravičan plan da povrijede Joea Harta, ali sreća je pogledala golmana

M. Šljivak

Celtic je u velikom derbiju škotskog fudbala pobijedio najvećeg rivala Rangerse na njihovom Ibroxu rezultatom 2:1.

Pravi pakao na tribinama dočekao je fudbalere Celtica. Loše su i krenulo i primili su gol preko Ramseyja u trećoj minuti, ali do kraja proluvremena pogocima Rogića i Cartera-Vickersa su došli do preokreta i pobjede.

Međutim, ono što se dešavalo pred početak drugog poluvremena bacilo je mrlju na derbi. Navijači Rangersa su uspjeli unijeti staklene boce na tribine i bacili su ih u golmanski prostor gdje je stajao Joe Hart.

Engleski čuvar mreže je očekivano reagovao. Zatražio je od sudije Williama Colluma da se teren počisti od stakla koje je ubačeno.

To se ne kraju i učinilo. Teren je očišćen prije početka utakmice, a na kraju je Hart sa svojom ekipom slavio trijumf i titula prvaka je gotov završena stvar.

Naravno, ovakve scene su nešto što nikako ne želimo gledati fudbalskim terenima, a brojni poznati stručnjaci osudili su ovaj potez i nazvali su ga degutantnim.

Zaista to i jeste...

Celtic je ovom pobjedom Rangersima pobjegao na šest bodova i ključan bi to korak mogao biti u borbi za naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi