Emotivni Ferguson: Wenger je bio moj najveći rival, kolega i prijatelj

Legendarni menadžer Uniteda o odlasku Francuza

Emotivni Ferguson: Wenger je bio moj najveći rival, kolega i prijatelj

E. Škorić

I bivši menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson oprostio se od Arsenea Wengera.

Wenger je jutros najavio odlazak iz Arsenala na kraju sezone i to je vijest o kojoj se danas najviše govori na Otoku, ali i općenito u svakom kutku zemaljske kugle.

Polako se svi opraštaju od Wengera, koji je poslije 22 godine odlučio otići iz Arsenala. Velika rivalstva imali su Ferguson i Wenger od 1996. do 2013. godine.

"Jako sam sretan zbog Arsenea Wengera. Imam veliko poštovanje prema njemu i poslu koji je učinio u Arsenalu. Veliko je svjedočanstvo njegovom talentu, profesionalizmu i odlučnosti tih 22 godine koje je posvetio jednom klubu. U doba kada nogometni menadžeri ponekad traju jednu ili dvije sezone, to pokazuje kakav je uspjeh napravio", kazao je Ferguson, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Drago mi je da je u ovoj fazi najavio odlazak. Bez sumnje jedan od najvećih menadžer Premier lige i ponosan sam da sam u takvom velikom čovjeku imao rivala, kolegu i prijatelja".

United će u nedjelju 29. aprila igrati protiv Wengerovog Arsenala na Old Traffordu, a protiv Uniteda Wenger ima 60 mečeva, od čega 18 pobjeda, 15 remija i 26 poraza.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi