Emrah Skopljak karijeru nastavlja u Češkoj
Mladi Zeničanin uspješno je prošao probni radu u člani elitnog ranga takmičenja u Češkoj

Bivši junior Čelika

Emrah Skopljak karijeru nastavlja u Češkoj

D. Kurbegović

Ove zime na Bilinom polju mnogo je prometa u igračkom kadru. Mnogi igrači su otišli, a došla su nova pojačanja, koja će pokušati klub ostaviti u Premijer ligi. Kada je u pitanju omladinski pogon, nekoliko igrača je otišlo iz kadetske i juniorske selekcije.

Emrah Skopljak 18-godišnji defanzivac u prošloj polusezoni debitovao je i za seniore Čelika. Ovaj nogometaš igrao je protiv Radnika u Bijeljini, te posljednje kolo protiv Zrinjskog na Bilinom polju. Kao jedan od najboljih iz juniorske selekcije koju predvodi Pavle Skočibušić očekivalo se da će možda odraditi i pripreme s prvom ekipom.

Međutim stigla je ponuda iz Češke, te se ovaj mladi nogometaš nije mnogo dvoumio oko nastavka svoje karijere. Skopljak je postao novi član ekipe Slovačko, koja se takmiči u elitnom rangu takmičenja ove zemlje.

Skopljak je uspješno prošao probni rad i do kraja sezone će nastupati za juniorsku selekciju, a na ljeto bi trebao potpisati višegodišnji ugovor s klubom, te debitovati i za seniorsku ekipu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi